Pulyka korma basmati rizzsel

Hozzávalók

6
főre
+

A pasztához

4 fej hagyma (400 g)
20 g kókuszolaj
50 g kesudió
170 ml görög joghurt
1 ek garam masala
2 tk koriander
2 tk kurkuma
1 tk chilipor (ízlés szerint)

A pulykakormához

3 db babérlevél
1 rúd fahéj
3 db kardamom
4 db szegfűszeg
5 gerezd fokhagyma
25 g gyömbér
700 g pulykacombfilé
só, bors
kevés folyékony édesítőszer
1 kis csokor koriander

A rizshez

300 g basmati rizs
600 g víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pulyka korma basmati rizzsel

Régióktól függően sokféle korma létezik, én most egy joghurtos verzióval készültem, amiben pulykacombot használtam. Persze igény szerint simán cserélhetitek csirkére is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A pasztához

4 fej hagyma (400 g)
20 g kókuszolaj
50 g kesudió
170 ml görög joghurt
1 ek garam masala
2 tk koriander
2 tk kurkuma
1 tk chilipor (ízlés szerint)

A pulykakormához

3 db babérlevél
1 rúd fahéj
3 db kardamom
4 db szegfűszeg
5 gerezd fokhagyma
25 g gyömbér
700 g pulykacombfilé
só, bors
kevés folyékony édesítőszer
1 kis csokor koriander

A rizshez

300 g basmati rizs
600 g víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pulyka korma elkészítéséhez először a pasztát dobjuk össze: a felszeletelt hagymát közepes/lassú tűzön barnára pirítjuk a kókuszolajon (ez kb. 20-30 perc is lehet). Amikor a hagyma kb. a harmadára összeesett, és szép barna színt kapott, akkor mehet egy turmixgépbe a többi alapanyaggal együtt, és olyan krémesre zúzzuk, amilyenre csak lehet. (Ha túl sűrű, kevés vizet adhatunk hozzá.) 

A lábasban maradt kókuszolajon közepes lángon 3-4 perc alatt átpirítjuk a babért, a fahéjat, a kardamomot, a szegfűszeget, a finomra aprított fokhagymát és gyömbért, aztán jöhet rá a kb. 2 x 2 cm nagyságú darabokra vágott sózott, borsozott pulykacomb. 3-4 perc pirítás után ráöntjük a krémes pasztát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy egy mártásos curryállagot kapjunk. 

Addig rotyogtatjuk, amíg a pulykahús készre nem főtt. (Ha elfőtte a levét, és szükségesnek tartjuk, közben pótoljuk a folyadékot.) A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, egy kevés édesítőszerrel beállítjuk az egyensúlyt, és megszórjuk aprított korianderrel. Enyhén édeskés ízvilágot kell kapnunk.

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben alacsony lángon megfőzzük, majd a pulykakorma mellé tálaljuk.

Pulyka korma, kurkumás basmati rizzsel
Pulyka korma, kurkumás basmati rizzsel

Ha tetszett a pulyka korma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több pulykás recept:

Szójás-ananászos pulykamell
Brutál pulykaburger
Kapros pulykahúsgombóc


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 29 g

Szénhidrát: 29 g

Zsír: 12 g

Kalória: 341 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 175.03 g

Szénhidrát: 172.88 g

Zsír: 74.41 g

Kalória: 2047.55 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?