Hozzávalók
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 g kókuszolaj
- 200 ml fehérbor
- 1 l zöldségalaplé
- só, bors
- 450 g brokkoli
- 100 g spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 80 g szárzeller
- 50 g kéksajt
- 4 szelet puffasztott rizs
Hozzávalók
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 g kókuszolaj
- 200 ml fehérbor
- 1 l zöldségalaplé
- só, bors
- 450 g brokkoli
- 100 g spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 80 g szárzeller
- 50 g kéksajt
- 4 szelet puffasztott rizs
A brokkolikrémleveshez először a félfőre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát 5-6 perc alatt, közepes lángon átpirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Jöhet hozzá az alaplé, sózzuk, borsozzuk, majd amikor már forr az alaplevünk, beledobjuk az apró rózsákra vágott brokkolit, és puhára pároljuk.
Az egészet beleöntjük egy turmixgépbe, olyan krémesre turmixoljuk, amilyenre csak tudjuk, az utolsó egy percnél pedig jöhet bele a spenót és a petrezselyem. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd amikor végeztünk a turmixolással, az egészet átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn.
A felszeletelt szárzellert lobogó, sós vízbe dobjuk 2 percre, majd jeges vízben sokkoljuk. A levesbe teszünk a szárzellerből és a kéksajtos puffasztott rizzsel fogyasztjuk.
Ha tetszett a fehérboros brokkolikrémleves kéksajttal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a FITT receptek is érdekelhetnek:
Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval
Csirkés-csicseriborsós thai curry
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 8 g
Kalória: 182 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 27.5 g
Szénhidrát: 75.5 g
Zsír: 30.85 g
Kalória: 726.4 kcal