Az indiai vöröslencse-krémleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a reszelt répát 5 perc alatt egy közepesen forró serpenyőben átpirítjuk az olívaolajon, majd jöhetnek a fűszerek és még 1 perc pirítás.
Belerakjuk az előzőleg beáztatott lencsét, majd felöntjük annyi zöldségalaplével, hogy éppen ellepje. Addig rotyogtatjuk, amíg a lencse szétfő.
Átszedjük egy turmixgépbe és krémesre zúzzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.
A ropogós hagymával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc

Alulértékelt alapanyag a vöröslencse, pedig isteni kajákat lehet belőle készíteni! :
Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel
Kakukkfüves grillezett cukkini vöröslencse-főzelékkel