Vegán
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A burgerpogácsához
- 120 g quinoa
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- 3 ek paradicsompüré
- 2 tk szárított oregánó
- 3 tk szárított bazsalikom
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 3 tk fokhagymapor
- 2 ek szójaszósz
- só, bors
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek étolaj
A rizspapír „baconhöz”
- 2 db rizspapír
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek rizsszirup
- 2 tk őrölt füstölt paprika
- 2 tk fokhagymapor
- bors
- 2 ek étolaj
Az avokádókrémhez
- 2 db érett avokádó
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
A tálaláshoz
- 4 db hamburgerzsemle
- 6 levél római saláta
- 6 ek vegán majonéz
- 1 db paradicsom (90 g/db)
Quinoafasírtos burger
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A burgerpogácsához
- 120 g quinoa
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- 3 ek paradicsompüré
- 2 tk szárított oregánó
- 3 tk szárított bazsalikom
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 3 tk fokhagymapor
- 2 ek szójaszósz
- só, bors
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek étolaj
A rizspapír „baconhöz”
- 2 db rizspapír
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek rizsszirup
- 2 tk őrölt füstölt paprika
- 2 tk fokhagymapor
- bors
- 2 ek étolaj
Az avokádókrémhez
- 2 db érett avokádó
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
A tálaláshoz
- 4 db hamburgerzsemle
- 6 levél római saláta
- 6 ek vegán majonéz
- 1 db paradicsom (90 g/db)
A quinoafasírtos burgerhez a quinoát felrakjuk főni háromszoros mennyiségű sós vízben, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, félrerakjuk hűlni 15-20 percre.
A rizspapír „baconhöz” két darab rizspapírt vízzel összeragasztunk és 1 percre hideg vízbe áztatjuk, majd egy lapostányérra helyezzük. A szójaszószt kikeverjük a rizssziruppal, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral és a borssal, majd alaposan lekenjük a beáztatott rizspapírlapok mindkét oldalát, és hagyjuk, hogy ebben álljanak még pár percig. Ezután kétujjnyi csíkokra vágjuk a lapokat, majd egy serpenyőben olajat melegítünk, és a csíkok mindkét oldalát alaposan lepirítjuk. A „baconöket” az összeállításig félrerakjuk.
A burgerpogácsához a lecsepegtetett babot a quinoán és zsemlemorzsán kívül a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a quinoát és a zsemlemorzsát is, összegyúrjuk, és 4 db zöldségpogácsát formázunk a masszából.
Egy kiolajozott serpenyőben a pogácsák mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, meglocsoljuk olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Az avokádókat megpucoljuk, majd krémesre törjük villával, sózzuk, borsozzuk, megküldjük zúzott fokhagymával és citromlével, és alaposan elkeverjük.
A hamburgerzsemléket forró serpenyőben lepirítjuk, az aljukat megkenjük avokádókrémmel, erre mehet a vékonyra szeletelt római saláta, a quinoás-babos burgerpogácsa, a rizspapír „bacon”, paradicsomszeletek, vegán majonéz, végezetül pedig a burgerzsemle teteje. Jó étvágyat!
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a quinoafasírtos burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!