Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chili (kisebb)
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 3 - 4 tk currypor
- só, bors
- 250 ml kókuszkrém
- 3 ek mogyoróvaj
- 2 ek szójaszósz
- 500 ml víz
- 1 db lime leve
A tálaláshoz
- főtt rizs
- 1 csokor friss metélőhagyma
- 2 - 3 ek pirított mogyoró
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chili (kisebb)
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 3 - 4 tk currypor
- só, bors
- 250 ml kókuszkrém
- 3 ek mogyoróvaj
- 2 ek szójaszósz
- 500 ml víz
- 1 db lime leve
A tálaláshoz
- főtt rizs
- 1 csokor friss metélőhagyma
- 2 - 3 ek pirított mogyoró
Füstölésig hevítünk egy serpenyőt, és megpirítjuk benne a nagy darabokra vágott padlizsánt, majd kiszedjük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, chilit és gyömbért. Rászórjuk a curryport, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a kókuszkrémmel, belerakjuk a mogyoróvajat, a padlizsánt, a szójaszószt és a vizet. Felforraljuk, majd 20 percig rotyogtatjuk. A végén meglocsoljuk a lime levével. Apróra vágott snidlinggel, mogyoróval és főtt rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a mogyoróvajas padlizsáncurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!