Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 120 g finomliszt + 1 ek a tepsihez
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek vaj a tepsi kikenéséhez
A pudingos réteghez
- 80 g vaníliás pudingpor
- 800 ml tej
- 120 g kristálycukor
- 300 g meggybefőtt
A tejszínhabhoz
- 400 ml UHT habtejszín 30%
- 2 csomag habfixáló
- 80 g porcukor
Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 120 g finomliszt + 1 ek a tepsihez
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek vaj a tepsi kikenéséhez
A pudingos réteghez
- 80 g vaníliás pudingpor
- 800 ml tej
- 120 g kristálycukor
- 300 g meggybefőtt
A tejszínhabhoz
- 400 ml UHT habtejszín 30%
- 2 csomag habfixáló
- 80 g porcukor
A pudingos sütihez a tojásokat a cukorral egy robotgép segítségével kb. 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a sót, és kis adagokban a tojásos masszához adagoljuk, majd csomómentesre keverjük. A tepsit vékonyan kikenjük a vajjal, és megszórjuk liszttel, hogy az mindenütt bevonja. A felesleges lisztet kiöntjük, majd a masszát a tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A pudingport elkeverjük a tej kb. negyedével, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve, közepes lángon sűrű pudinggá főzzük, majd egy fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön be a teteje, és hagyjuk kb. 30 percig hűlni.
A tejszínt egy robotgép segítségével elkezdjük felverni, fontos, hogy a tejszínünk hideg legyen. Hozzáadjuk a habfixálót, majd ha kemény habbá vertük, beleszórjuk a porcukrot. A piskótára kanalazzuk a pudingot, eloszlatjuk rajta, majd megszórjuk a lecsöpögtetett meggybefőttel, és rátesszük a habot, amit szintén elegyengetünk rajta. Hűtőben 1-2 óra alatt teljesen kihűtjük, majd felszeletelve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 1 óra 30 perc
- Összesen: 2 óra 20 perc
Ha tetszett a pudingos süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!