Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
8 szelet toast kenyér
200 g ementáli sajt
200 g gouda sajt
8 szelet bacon
100 g vaj
8 db savanyú uborka

A sajtszószhoz

200 g cheddar sajt
200 ml tej
50 ml whisky
1 tk keményítő
2 csipet tört színes bors

A szószhoz

50 g ketchup
25 g mustár
100 g majonéz
1 ek Worcester szósz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Triplasajtos grillszendvics

A grilled cheese szendvics már többször meg lett énekelve a magazin hasábjain, most azonban kritikus mennyiségű sajttal tuningoltuk, hogy az élvezeteket még magasabb fokra emeljük!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
8 szelet toast kenyér
200 g ementáli sajt
200 g gouda sajt
8 szelet bacon
100 g vaj
8 db savanyú uborka

A sajtszószhoz

200 g cheddar sajt
200 ml tej
50 ml whisky
1 tk keményítő
2 csipet tört színes bors

A szószhoz

50 g ketchup
25 g mustár
100 g majonéz
1 ek Worcester szósz
Bevásárlólistához adom

A tejet elkezdjük melegíteni, és hozzáadjuk a whiskyt, majd miután az alkoholt elforraltuk belőle, beleszórjuk a reszelt cheddar sajtot, és alapos kevergetéssel felolvasztjuk benne. Ha szükséges, keményítővel állítunk a sűrűségén. Ízlés szerint tört színes borssal ízesítjük.

Egy serpenyőben kisütjük a baconszeletek mindkét oldalát. A reszelt ementálit négy egyenlő halomban, egyesével, vékony rétegben belehelyezzük a serpenyőbe, majd lassú tűzön az alsó oldalát addig sütjük, míg meg nem szilárdul, és fordíthatóvá válik, utána a másik oldalt is készre sütjük, és kiszedjük.

A mártogatós szósz hozzávalóit kikeverjük. Két szelet kenyeret megvajazunk, ez lesz a szendvics belseje. Egyik oldalára 2 szelet bacont fektetünk, másikra pedig a sajtchipset. Közé reszelt gouda sajtot halmozunk, majd összecsukjuk, a külső oldalukat is megvajazzuk, és grillen mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Triplasajtos grillszendvics

Tálaláskor keresztben kettévágjuk a szendvicseket, ráöntjük a sajtszószt és savanyú uborkával és a szósszal kínáljuk.

Ha tetszett a Triplasajtos grillszendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások