Hozzávalók
- ½ fej brokkoli (400 g/fej)
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 konzerv olajos tonhal (80 g-os kiszerelés)
- 4 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 8 szelet gluténmentes kenyér
- 1 tk fehér szezámmag
- 6 szál snidling
Brokkolis tonhalkrém
Hozzávalók
- ½ fej brokkoli (400 g/fej)
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 konzerv olajos tonhal (80 g-os kiszerelés)
- 4 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 8 szelet gluténmentes kenyér
- 1 tk fehér szezámmag
- 6 szál snidling
A brokkolis tonhalkrém elkészítésének első lépéseként a brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 2 perc alatt leforrázzuk, majd jeges vízbe tesszük.
Aprítógépbe rakjuk a lila hagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel együtt, és leturmixoljuk. Egy keverőtálba szedjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat, a majonézt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, végül beletesszük a citrom reszelt héját és a kifacsart levét is, és jól elkeverjük.
A kenyereket megpirítjuk, gazdagon megkenjük a krémmel, megszórjuk szezámmaggal és aprított snidlinggel, és már haraphatjuk is.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a brokkolis tonhalkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A diétázók legjobb barátja a tonhal, ami nem csak finom, de nagyon egészséges is. Valószínűleg azét szeretik annyian világszerte ezt a halat, mert igazán sokszínű felhasználási módjai vannak. Remek alapanyag lehet előételekhez, salátákhoz és főételekhez, sőt, pizzafeltétként sem utolsó.
Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával