Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g penne
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 600 ml víz
- 250 g koktélparadicsom
- 100 g fekete olajbogyó
- só, bors
- 2 konzerv tonhal (320 g)
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g penne
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 600 ml víz
- 250 g koktélparadicsom
- 100 g fekete olajbogyó
- só, bors
- 2 konzerv tonhal (320 g)
A paradicsomos-tonhalas penne első lépéseként az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát és közepes hőfokon 3-4 percig dinszteljük. Ezt követően hozzáadjuk a pennét, majd 1 perc pirítás után felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel.
Amikor a tészta már majdnem puha, beletesszük a felezett koktélparadicsomokat és az olajbogyót is. Összekeverjük, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, ezután időnként megkeverve addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Végül tálaláskor megszórjuk a lecsöpögtetett tonhallal.
- Elkészítési idő: 30 perc
Már megvásárolható NYÁRI MAGAZINUNK, amelyben még több izgalmas és frissítő receptet találsz, de egy szuper nyereményjátékkal is készültünk, amivel értékes ajándékokat nyerhetsz, úgyhogy csapj le rá az SK webshopban!
Ha tetszett a egylábasos paradicsomos-tonhalas penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több egylábasos és egyserpenyős recept:
Egylábasos csicseriborsós curry
Sörös egyserpenyős csirkebrassói