Cukormentes
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 1 csipet só
- 2 ek eritrit
- 150 g hideg vaj
- 2 ek hideg víz
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez
- 750 - 800 g friss szilva
- 100 g eritrit
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 ½ tk őrölt fahéj
- 1 ek friss citromlé
A tetejére
- 3 ek szeletelt mandula
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 1 csipet só
- 2 ek eritrit
- 150 g hideg vaj
- 2 ek hideg víz
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez
- 750 - 800 g friss szilva
- 100 g eritrit
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 ½ tk őrölt fahéj
- 1 ek friss citromlé
A tetejére
- 3 ek szeletelt mandula
A szilvás pite tésztájához a liszteket, a sót és az eritritet összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vizet, a tojássárgáját, és alaposan összegyúrjuk. ⅓-⅔ részben frissentartó fóliába csomagoljuk őket, majd berakjuk a hűtőbe 30 percre.
A szilvát elfelezzük, kivesszük a magokat, elnegyedeljük, összekeverjük az eritrittel, a keményítővel, a fahéjjal és a citromlével.
A tészta nagyobbik részét kivesszük, akkorára nyújtjuk, hogy kicsit túllógjon a formán, levágjuk a széleit, megszurkáljuk egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Kivesszük, belekanalazzuk a szilvás keveréket, ráreszeljük nagy lyukú reszelőn a kisebbik tésztát, majd megszórjuk a mandulával, és mehet vissza a sütőbe 30 percre. Ha megsült, legalább 10 percet hagyjuk állni, majd szeleteljük.
- Előkészítés: 20 perc
- Hűtés: 30 perc
- Sütés: 40 perc
- Összesen: 90 perc
Ha tetszett a cukormentes szilvás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pite receptet keresel?