Cukormentes
Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml tej
- 30 g friss élesztő
- 500 g finomliszt
- 30 g poreritrit
- 1 csipet só
- 50 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 5 ml sötét rum
- 5 db tojássárgája
- kb. 1 l étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 200 g cukormentes baracklekvár
Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml tej
- 30 g friss élesztő
- 500 g finomliszt
- 30 g poreritrit
- 1 csipet só
- 50 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 5 ml sötét rum
- 5 db tojássárgája
- kb. 1 l étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 200 g cukormentes baracklekvár
A cukormentes farsangi fánk első lépéseként a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni.
A lisztet egy tálba tesszük az poreritrittel, egy csipet sóval és a puha vajjal, majd ráöntjük a tejes-élesztős mixet és a rumot, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és egy robotgéppel nagyon alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk, és 30-45 percig meleg helyen kelesztjük.
Liszttel megszórt nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett felületre tesszük, vagy a deszkán hagyjuk.
Letakarjuk a fánkokat, és hagyjuk 20 percig pihenni. Ezután forró, 160-170 fokos olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük őket, és cukormentes lekvárral tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra 30-40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!