Gluténmentes receptek

Gluténmentesdiósbejgli

Gluténmentes diós bejgli

Hozzávalók
A tésztához
250 g
rizsliszt
60 g
mandulaliszt
1 csipet
1 tk
sütőpor
15 g
útifűmaghéjliszt
1 tk
porcukor
1 db
tojás
1 db
tojásfehérje
50 g
vaj
150 ml
tej
A töltelékhez
270 g
darált dió
130 g
kristálycukor
80 ml
tej
pár csepp rumaroma
1 db
narancs leve és reszelt héja
1 db
citrom reszelt héja
A tetejére
1 db
tojás

Elkészítés

A gluténmentes diós bejgli elkészítéséhez a rizslisztet, a mandulalisztet, a sót, a sütőport és az útifűmaghéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a tojásfehérjét, a vajat és a tejet, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Frissentartó fóliába csomagolva 40-50 percet pihentetjük.

Közben a töltelékhez egy lábasban összekeverjük a hozzávalókat, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha túl száraznak tűnne, egy kevés tejet nyugodtan öntsünk még hozzá.

A tésztát kicsomagoljuk, és kétfelé osztjuk. Mindkét tésztadarabot kb. 20 x 24 cm-esre nyújtjuk, és elkenjük rajtuk a tölteléket úgy, hogy oldalt és a felső széleknél maradjon 1,5-2 cm-nyi hely. Behajtjuk a tészták két oldalát, majd feltekerjük a bejgliket, és sütőpapíros deszkára rakjuk őket. Lekenjük tojássárgájával, és hideg helyen pihentetjük addig, amíg rászárad. Ezután jöhet egy réteg fehérje, majd ha ez is megszáradt, még egy réteg fehérjés kenés, végül pár helyen megszurkáljuk hústűvel, és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarna lesz a bejglink (kb. 25 perc).

glutenmentes-dios-bejgli-5
Gluténmentes diós bejgli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Pihentetés: 40-50 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Még több gluténmentes sütike:

Gluténmentes kókuszgolyó

Mentes kakaóscsiga-keksz

Gluténmentes répatorta

www.streetkitchen.hu

Puha, nem száraz, a formáját remekül megtartó bejglitészta, teljesen gluténmentesen! Ha tetszik a recept, csekkold a gluténmentes mákos verziót is! ;)

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

2 rúd bejglihez
A tésztához
250 g
rizsliszt
60 g
mandulaliszt
1 csipet
1 tk
sütőpor
15 g
útifűmaghéjliszt
1 tk
porcukor
1 db
tojás
1 db
tojásfehérje
50 g
vaj
150 ml
tej
A töltelékhez
270 g
darált dió
130 g
kristálycukor
80 ml
tej
pár csepp rumaroma
1 db
narancs leve és reszelt héja
1 db
citrom reszelt héja
A tetejére
1 db
tojás

A gluténmentes diós bejgli elkészítéséhez a rizslisztet, a mandulalisztet, a sót, a sütőport és az útifűmaghéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a tojásfehérjét, a vajat és a tejet, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Frissentartó fóliába csomagolva 40-50 percet pihentetjük.

Közben a töltelékhez egy lábasban összekeverjük a hozzávalókat, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha túl száraznak tűnne, egy kevés tejet nyugodtan öntsünk még hozzá.

A tésztát kicsomagoljuk, és kétfelé osztjuk. Mindkét tésztadarabot kb. 20 x 24 cm-esre nyújtjuk, és elkenjük rajtuk a tölteléket úgy, hogy oldalt és a felső széleknél maradjon 1,5-2 cm-nyi hely. Behajtjuk a tészták két oldalát, majd feltekerjük a bejgliket, és sütőpapíros deszkára rakjuk őket. Lekenjük tojássárgájával, és hideg helyen pihentetjük addig, amíg rászárad. Ezután jöhet egy réteg fehérje, majd ha ez is megszáradt, még egy réteg fehérjés kenés, végül pár helyen megszurkáljuk hústűvel, és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarna lesz a bejglink (kb. 25 perc).

glutenmentes-dios-bejgli-5
Gluténmentes diós bejgli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Pihentetés: 40-50 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Még több gluténmentes sütike:

Gluténmentes kókuszgolyó

Mentes kakaóscsiga-keksz

Gluténmentes répatorta

Ha tetszett a Gluténmentes diós bejgli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept