Gluténmentes
Hozzávalók
- 750 g krumpli (tisztítva)
- só, bors
- 4 ek burgonyapehely
- 2 db tojás
- 0.25 csokor petrezselyem
- 3 ek étolaj
A tálaláshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 175 g tejföl
Hozzávalók
- 750 g krumpli (tisztítva)
- só, bors
- 4 ek burgonyapehely
- 2 db tojás
- 0.25 csokor petrezselyem
- 3 ek étolaj
A tálaláshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 175 g tejföl
A gluténmentes lapcsánka elkészítéséhez a megtisztított krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, megsózzuk, és 10 percre félretesszük, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a burgonyapelyhet, a tojást és az aprított petrezselymet. Megborsozzuk, és az egészet összedolgozzuk.
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd tenyérnyi lepényeket formázunk a masszából, és közepesen erős lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt készre sütjük a tócsnikat. Sütés közben érdemes lefedni, hogy a gőzben egész biztosan megpuhuljanak. Leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, majd zúzott fokhagymával elkevert tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több gluténmentes recept:
Gluténmentes rántott hal sült burgonyával air fryerben