Hozzávalók
- 400 g kevert saláta (madársaláta, mizuna, rukkola)
- 100 g főtt gesztenye
- 4 ek vaj
- ½ fej lila hagyma
- 1 ek sűrű balzsamecet
- 1 ek vörösborecet
- só, bors
- 50 g mogyoró
Hozzávalók
- 400 g kevert saláta (madársaláta, mizuna, rukkola)
- 100 g főtt gesztenye
- 4 ek vaj
- ½ fej lila hagyma
- 1 ek sűrű balzsamecet
- 1 ek vörösborecet
- só, bors
- 50 g mogyoró
A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk és egy tálba helyezzük. A gesztenyéket félbevágjuk és félretesszük.
Az öntethez a vajat lassú tűzön egy serpenyőben addig hevítjük, amíg enyhén megbarnul, és édes, diós illata nem lesz. Hozzáadjuk a gesztenyéket, és 2 perc alatt megforgatjuk benne, amíg szép fényes felületük lesz. Egy szűrőkanállal kivesszük őket, majd mind a vajat, mind a gesztenyét félretesszük hűlni.
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, ráöntjük a kétféle ecetet, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 15 percig pácolódni. A pácolt hagymához adjuk a barnított vajat, alaposan összekeverjük, egy salátalevéllel megkóstolva teszteljük, hogy megfelelően savanyú-e.
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Összeállítjuk a salátát: a levelekre helyezzük a gesztenyét, meglocsoljuk az öntettel, végül rászórjuk a mogyorót, és sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a kevert saláta gesztenyével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 22 g
Kalória: 290 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 9.7 g
Szénhidrát: 41.3 g
Zsír: 43.15 g
Kalória: 580.55 kcal