Karalábés paszternákkrémleves

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
700 g paszternák
1 db karalábé (kb 200 g)
400 ml olaj
só, bors
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l alaplé
1 tk őrölt gyömbér
400 ml kókuszkrém
3 ek almaecet
50 g vaj
1 ek keményítő

A tálaláshoz

1 - 2 ek balzsamecetkrém
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Karalábés paszternákkrémleves

Ha kifogytál a krémlevesötletekből, akkor jó hírem van: tuti kombó a paszternák és a karalábé „házasítása”. Főleg, hogy kókuszkrémmel édesítjük és almaecettel savanyítjuk. A többi már „csak” hab a tortán.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
700 g paszternák
1 db karalábé (kb 200 g)
400 ml olaj
só, bors
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l alaplé
1 tk őrölt gyömbér
400 ml kókuszkrém
3 ek almaecet
50 g vaj
1 ek keményítő

A tálaláshoz

1 - 2 ek balzsamecetkrém
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az egyik paszternákból, egy zöldséghámozó segítségével, hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk, majd félretesszük.

A többi paszternákot nagyjából 10 centis darabokra vágjuk, majd a 10 centis darabokat hosszában is elfelezzük. A karalábét felkarikázzuk, és a paszternákkal együtt egy keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk 50 ml olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 16-20 percig sütjük. Kicsit meg kell, hogy égjenek, szóval ne ijedjünk meg, ha itt-ott elkezdenek feketedni. 

Közben a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma, rátesszük az időközben megsült zöldségeket, majd felöntjük az alaplével. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt gyömbérrel. Csínján bánjunk a sóval, hiszen sütés előtt már sóztuk az zöldségeket. 

Körülbelül 5 perc rotyogtatás után egy botmixer segítségével leturmixoljuk az egészet. Felöntjük a kókuszkrémmel, majd beleöntjük az almaecetet is. Lehúzzuk a tűzhelyről, és beletesszük a vajat, amit hagyunk elolvadni benne. 

Egy kisebb lábasban körülbelül 300 ml olajat hevítünk. Nagyon fontos, hogy az olaj 130 foknál ne legyen forróbb, mert akkor csak megég a paszternákchips, és a benne lévő nedvesség nem tud eltávozni belőle. A vékony szelet paszternákokat beleforgatjuk a keményítőbe, majd az olajba dobjuk. Egy csipesz vagy villa segítségével megpróbáljuk az olajba nyomni a zöldséget, hogy mindenütt egyenletesen tudjon sülni. Amikor már nem bugyborékol az olajban, kivesszük, és egy konyhai papírtörlőre tesszük.

Tálaláskor tányérba szedjük a levest, majd a tetejére szórjuk a paszternákchipset, és balzsamecetkrémmel díszítjük.

Karalábés paszternákkrémleves
Karalábés paszternákkrémleves

Ha tetszett a karalábés paszternákkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több krémleves:

Barnított vajas karfiolkrémleves

Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves

Sütőtökkrémleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások