Karamellizált tofu pirított üvegtésztával

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Vegán

Vegán

Hozzávalók

2
főre
+

A tésztához

120 g üvegtészta
3 cm gyömbér
2 db répa
200 g kelkáposzta
150 g fagyasztott zöldborsó
4 db csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
50 ml olaj
100 ml szójaszósz
1 csokor újhagyma

A tofuhoz

350 g tofu
3 ek olaj
100 ml szójaszósz

A tálaláshoz

1 csokor petrezselyem
1 kis marék földimogyoró
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Karamellizált tofu pirított üvegtésztával

Ha szereted az intenzív ételeket, és esetleg még vegetáriánus is vagy, akkor ez a karamellizált tofu pirított üvegtésztával biztosan bekerül a kedvenc receptjeid közé. Nemcsak egészséges, de tényleg mennyei is, ráadásul nem is kell órákat töltened a serpenyő mellett.
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A tésztához

120 g üvegtészta
3 cm gyömbér
2 db répa
200 g kelkáposzta
150 g fagyasztott zöldborsó
4 db csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
50 ml olaj
100 ml szójaszósz
1 csokor újhagyma

A tofuhoz

350 g tofu
3 ek olaj
100 ml szójaszósz

A tálaláshoz

1 csokor petrezselyem
1 kis marék földimogyoró
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A karamellizált tofu pirított üvegtésztával egy ázsiai ételkülönlegesség. Elkészítéséhez az üvegtésztát egy tálba tesszük, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hagyjuk benne állni, amíg a tészta megpuhul. Ezt a fajta tésztát nem kell lobogó vízben főzni, elég, ha leforrázzuk. 

Míg puhul a tészta, megpucoljuk a gyömbért, a répát, a kelkáposztát, a csiperkét és a fokhagymát is. Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rátesszük a gyömbért és kb. 1 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gyufaszálra (julienne-re) vágott répát, a lereszelt vagy nagyon vékonyra vágott káposztát, a borsót és a cikkekre vágott gombát, majd erős lángon kissé „megégetjük” őket. Amikor elkezdenek karamellizálódni a zöldségek, belereszeljük a fokhagymát és a leszűrt, lecsepegtetett tésztát is. Alaposan átforgatjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, és további kb. 2 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Az újhagymát felkarikázzuk, és a tésztához keverjük.

A tofut szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, mindkét oldalát kb. 2-2 perc alatt megsütjük, majd leöntjük a szójaszósszal. Hagyjuk, hogy szinte teljesen elpárologjon a szójaszósz, és a benne lévő cukor rákaramellizálódjon a tofura.

Tányérra szedjük a tésztát, megszórjuk friss aprított petrezselyemmel és földimogyoróval, majd a tofuval tálaljuk.

karamellizált tofu pirított üvegtésztával
Karamellizált tofu pirított üvegtésztával

Ha tetszett a karamellizált tofu pirított üvegtésztával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Vegán sült tofu

Teriyaki tofu

Panko tofu currys rizzsel


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 35 g

Szénhidrát: 34 g

Zsír: 51 g

Kalória: 729 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 69.66 g

Szénhidrát: 67.8 g

Zsír: 102.1 g

Kalória: 1457.6 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?