Hozzávalók
- 0.25 db jégsaláta
- 50 g rukkola
- 100 g hónapos retek
- 50 g sárgarépa
- 0.25 db kígyóuborka
- 1 ek fekete szezámmag
- 2 ek pirított kenyérkocka
- 80 g kéksajt
- 1 db körte
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
Hozzávalók
- 0.25 db jégsaláta
- 50 g rukkola
- 100 g hónapos retek
- 50 g sárgarépa
- 0.25 db kígyóuborka
- 1 ek fekete szezámmag
- 2 ek pirított kenyérkocka
- 80 g kéksajt
- 1 db körte
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
A kéksajtos körtesalátához a jégsalátát vékony csíkokra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük a rukkolával, a karikára vágott retekkel, a hámozóval vékony szeletekre vágott répával és a negyed karikákra vágott uborkával. Megszórjuk a szezámmaggal és a kenyérkockákkal, majd rámorzsoljuk a kéksajtot. A körtét negyedekbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és ezt is a salátára tesszük, végül meglocsoljuk olívaolajjal és almaecettel és tálaljuk.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a kéksajtos körtesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!