Hozzávalók
A tzatzikihez
- 1 db kígyóuborka (kb. 250 g)
- só
- 175 g görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss kapor
A sós hagymához
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- só
A hasábkrumplihoz
- 300 g fagyasztott hasábburgonya
- bő olaj a sütéshez
A húshoz
- 300 g afrikaiharcsa-filé
- 2 tk gyros-fűszerkeverék
- 2 ek étolaj
Az összeállításhoz
- 2 db pita
Hozzávalók
A tzatzikihez
- 1 db kígyóuborka (kb. 250 g)
- só
- 175 g görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss kapor
A sós hagymához
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- só
A hasábkrumplihoz
- 300 g fagyasztott hasábburgonya
- bő olaj a sütéshez
A húshoz
- 300 g afrikaiharcsa-filé
- 2 tk gyros-fűszerkeverék
- 2 ek étolaj
Az összeállításhoz
- 2 db pita
A harcsa-gyros első lépéseként a tzatzikihez az uborkát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd lesózzuk és kb. 10 percre félretesszük. Kinyomkodjuk a levét, majd az uborkát összekeverjük a natúr joghurttal, a reszelt fokhagymával és a finomra vágott kaporral.
A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk.
A krumplit 180 fokos olajban kb. 3 perc alatt készre sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük.
A halat kb. 1,5 centis kockákra vágjuk és beleforgatjuk a fűszerkeverékbe. Olajat forrósítunk egy serpenyőben, és kb. 2 perc alatt megsütjük benne halat. Én sós fűszerkeveréket használtam, így nem sóztam le a halat. Amennyiben ti sótlant használtok, természetesen sózzátok le sütéskor.
A pitákat 30 másodpercre a mikróba tesszük, majd levágjuk a tetejüket. Megtöltjük őket a tzatzikivel, teszünk mellé pár szál hasábkrumplit, megpakoljuk a hallal és a lila hagymával, majd a maradék hasábkrumplival tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a harcsa-gyros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!