A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 50 ml olaj
- 1 fej hagyma (kb. 140 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- ½ tk durvára őrölt fekete bors
- 400 g krumpli (tisztítva)
- 400 g fejes káposzta (torzsa nélküli súly)
- 400 g passata vagy 200 g sűrített paradicsom (passzírozott paradicsom)
- 1 ek cukor
- 1 ek liszt
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 50 ml olaj
- 1 fej hagyma (kb. 140 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- ½ tk durvára őrölt fekete bors
- 400 g krumpli (tisztítva)
- 400 g fejes káposzta (torzsa nélküli súly)
- 400 g passata vagy 200 g sűrített paradicsom (passzírozott paradicsom)
- 1 ek cukor
- 1 ek liszt
A paradicsomos káposztafőzelék elkészítéséhez egy lábast közepesen erős lángon felmelegítünk. Beleöntjük az olajat, és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
Közben sózzuk, majd felöntjük kb. 50 ml vízzel.
Mikor felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a köményt és a borsot. Elkeverjük, most 100 ml vizet adunk hozzá, és addig forraljuk, amíg megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát. Az alapba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd addig forraljuk, amíg 5-6 mm széles csíkokra szeljük a káposztát.
A káposztát is az alaphoz adjuk, elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Mikor puha a burgonya, hozzáadjuk a passatát (ha paradicsompürét használunk, azt keverjük ki 100 ml vízzel, és úgy adjuk hozzá). Megkóstoljuk, sózzuk, és megcukrozzuk.
Mikor újra felforrt, a lisztet kikeverjük 100 ml vízzel, és ezzel a habarással forraljuk sűrűre a főzeléket. Tálalhatunk hozzá tükörtojást, sült virslit, vagdaltat vagy akár pörköltet.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett paradicsomos káposztafőzelék receptje töltött karalábé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
A főzelék mindig egy bombabiztos ötlet:
Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal