Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml tej
- 4 szelet 100 g-os karaj
- só, bors
- olajspray a sütéshez
A panírozáshoz
- 2 db tojás
- 2 ek víz
- só
- 100 g liszt
- 6 ek panko morzsa
Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml tej
- 4 szelet 100 g-os karaj
- só, bors
- olajspray a sütéshez
A panírozáshoz
- 2 db tojás
- 2 ek víz
- só
- 100 g liszt
- 6 ek panko morzsa
A fokhagymát felszeleteljük, belerakjuk a tejbe, és jöhet bele a karaj. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de ha van időnk, előtte este ezt már megtehetjük, sokkal finomabb lesz így. Ezután kivesszük a hűtőből, kiszedjük a tejből a húst és papírtörlővel leitatjuk. Kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
A panírozáshoz a tojást felverjük a vízzel és egy kevés sóval, majd a klasszikus módon lisztbe, tojásba és panko morzsába forgatjuk a húst, és egy tepsire tesszük. Lefújjuk az olajjal, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután kivesszük, megfordítjuk, és 200 fokon további 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kedvünk szerinti körettel tálaljuk.
- Előkészítési idő: min. 60 perc
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütés: 40 perc
- Összesen: min. 110 perc
Ha tetszett a karfiolsteak sajtszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!