Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj
- só, bors
- 15 g sajt
- 2 db tojás
- 4 ek liszt
- 8 marék zsemlemorzsa
- 1 l olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj
- só, bors
- 15 g sajt
- 2 db tojás
- 4 ek liszt
- 8 marék zsemlemorzsa
- 1 l olaj a sütéshez
A sajttal töltött rántott hús akkor tökéletes, ha a karajt egy klopfolóval enyhén kilapítjuk, sózzuk és borsozzuk. A sajtot kis lyukú reszelőn érdemes reszelni, majd eloszlatni két szelet karaj közepén. A maradék 2 szeletet ráhelyezzük, ezzel fedjük le.
A tojásokat felverjük, a húst hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük, majd lisztbe mártjuk, aztán jöhet a tojás végezetül pedig a zsemlemorzsa. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük, így duplán lesz panírozva a húsunk, és kevesebb az esélye, hogy kifolyik a sajt sütés közben.
Forró olajban 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után a hústűt/fogpiszkálót eltávolítjuk, és kedvünk szerinti körettel vagy salátával tálaljuk.
- Elkészítési idő 20-30 perc
Ha tetszett a sajttal töltött rántott hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még rántottakat a Street Kitchen oldaláról!
Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával