Hozzávalók
- 5 db tojás
- 40 g kristálycukor
- 1 rúd vanília
- 600 ml tej
- 1 db fonott kalács (kb. 400 g-os kiszerelés)
- 1 ek vaj
- 100 g eperlekvár
- 40 g darált dió
- 600 g eper
Eperlekváros máglyarakás bolti kalácsból
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 40 g kristálycukor
- 1 rúd vanília
- 600 ml tej
- 1 db fonott kalács (kb. 400 g-os kiszerelés)
- 1 ek vaj
- 100 g eperlekvár
- 40 g darált dió
- 600 g eper
Az eperlekváros máglyarakás első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével, a vaníliarúd kikapart magjaival és a tejjel. A kisebb darabokra vágott kalácsot beáztatjuk a tojásos-tejes keverékbe.
Az áztatott kalácsot kinyomkodjuk, majd a felét a vajjal kikent tepsibe rakjuk. A tetején eloszlatjuk az eperlekvár nagy részét, de 1 evőkanálnyit félreteszünk a habhoz. A lekváros réteget megszórjuk a darált dióval és rápakoljuk a feldarabolt epreket is. Jöhet rá a maradék kalács, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral és lekvárral. Rásimítjuk a máglyarakás tetejére a habot, majd visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Ezután pár percig hagyjuk pihenni, hogy szebben tudjuk szeletelni, és tálalhatjuk is.
Még több izgalmas húsvéti receptet találsz a vadonatúj SK Tavaszi magazinban! Keresd az újságárusoknál, a szupermarketekben vagy rendeld meg az SK shopból!
- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 35 perc
Ha tetszett az eperlekváros máglyarakás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több izgalmas variáció máglyarakásra:
Almás-túrós máglyarakás mandulával