Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
- 60 g burgonya
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 200 g apró szemű zabpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 csokor medvehagyma
- 60 ml víz
- 1 csokor petrezselyem
- 30 ml olívaolaj
Hozzávalók
- 60 g burgonya
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 200 g apró szemű zabpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 csokor medvehagyma
- 60 ml víz
- 1 csokor petrezselyem
- 30 ml olívaolaj
A medvehagymás zöldségfasírt első lépéseként a burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és sós, lobogó vízben puhára főzzük.
A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a reszelt répához, belekeverjük a zabpelyhet, a reszelt fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és ezt is beledobjuk.
A medvehagyma végét levágjuk, és a megmaradt részt durvára aprítjuk. A felét leturmixoljuk a vízzel, a durvára aprított petrezselyemmel és 20 ml olívaolajjal. A másik felét hozzádobjuk a masszához, majd a leturmixolt medvehagymás-petrezselymes szószt hozzáöntjük az alaphoz és összegyúrjuk.
A masszából 40-50 grammos golyókat formázunk, kb. 12-14 darab fasírt fog kijönni belőle.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a medvehagymás fasírtgolyókat ujjnyi vastag kör alakúra kilapítjuk, lekenjük a maradék olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
Miután megsült, várjunk egy keveset, amíg hűl, hogy könnyebben lejöjjön a sütőpapírról.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a medvehagymás zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!