A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 csokor zöld spárga (kb. 500 g)
- 1 db nagy piros chili
- 8 gerezd fokhagyma
- 400 g spagetti
- 150 ml olívaolaj
- só, bors
- 400 - 500 ml tésztafőzővíz
- 30 g parmezán
- ½ csokor petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 csokor zöld spárga (kb. 500 g)
- 1 db nagy piros chili
- 8 gerezd fokhagyma
- 400 g spagetti
- 150 ml olívaolaj
- só, bors
- 400 - 500 ml tésztafőzővíz
- 30 g parmezán
- ½ csokor petrezselyem
A spárgás aglio e olio első lépése, hogy a spárgát megtisztítjuk, a fás részét levágjuk, a többit pedig 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. A chilit és a fokhagymát felaprítjuk.
A tésztát sós, lobogó vízben elkezdjük megfőzni. Közben az olajon elkezdjük lepirítani a fokhagymát és a chilit, majd sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a spárgát. 2-3 merőkanál (4-5 dl) főzővizet is szedünk rá, és megvárjuk, hogy a felére redukálódjon. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt tésztát – egy kis főzővizet még félrerakhatunk, hogy tudjuk javítani a végén a szósz állagát. Elkezdjük beforralni, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk aprított petrezselyemmel és alaposan összeforgatjuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a spárgás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!