Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 300 g rizs
- só
- 30 ml étolaj
- 400 g fagyasztott parajporció
- 5 gerezd fokhagyma
A besamelhez
- 70 g vaj
- 70 g finomliszt
- 700 ml tej
- só
Az összeállításhoz
- 3 db tojás
Spenótos-rizses rakottas
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 300 g rizs
- só
- 30 ml étolaj
- 400 g fagyasztott parajporció
- 5 gerezd fokhagyma
A besamelhez
- 70 g vaj
- 70 g finomliszt
- 700 ml tej
- só
Az összeállításhoz
- 3 db tojás
A spenótos-rizses rakottas elkészítéséhez elsőként a rizst bő, sós vízben puhára főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fagyos spenótot és közepesen erős hőfokon addig pirítjuk, amíg fel nem olvad és a víz el nem párolog. Közben sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat egy egy gyorsforralóban. Hozzáadjuk a lisztet és egy kézi habverő segítségével elkeverjük. Közepes hőfokon 1 percig pirítjuk, majd kb. 3 adagban hozzáadjuk a tejet és forrástól számítva kb. fél percig főzzük, közben sózzuk. A kész besamelbe belekeverjük a spenótot és a leszűrt rizst is. A keveréket beleöntjük a sütőtálba, a tetejére ütjük a tojásokat, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre és készre sütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a spenótos-rizses rakottas, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!