Hozzávalók
- 20 ml étolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 400 g csirkecombfilé
- só, bors
- 300 g fagyasztott szálas spenót
- 250 g mascarpone
- 100 g póréhagyma
A tésztához
- 320 g fusilli
- só
Sajtkrémes-csirkecombos fusilli spenóttal
Hozzávalók
- 20 ml étolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 400 g csirkecombfilé
- só, bors
- 300 g fagyasztott szálas spenót
- 250 g mascarpone
- 100 g póréhagyma
A tésztához
- 320 g fusilli
- só
A sajtkrémes-csirkecombos fusilli recept első lépéseként közepes vagy akár picit alacsonyabb hőfokon felmelegítjük az olajat. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott csirkecombot, sózzuk, borsozzuk és közepesen erős hőfokon kb. 2 percig pirítjuk. A kiolvadt, kinyomkodott spenótot is beletesszük, majd további 1-2 perc pirítás után mehet bele a mascarpone. Közepes hőfokon további 3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát is.
A tésztát sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, és a raguval összekeverve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sajtkrémes-csirkecombos fusilli recept spenóttal, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Az expressz összedobható tésztás kaják a nehéz napok megmentői! A krémsajtos-csirkecombos fusilli után próbáljátok ki ezeket az isteni megúszós pastákat is:
Mézes-mustáros-csirkés tészta egy serpenyőben