Hozzávalók
- 300 g finomliszt
- 1 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 3 ek étolaj + a sütéshez
- 300 ml tej
- 300 ml szénsavas víz
A tálaláshoz
- 1 üveg baracklekvár
- porcukor
Hozzávalók
- 300 g finomliszt
- 1 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 3 ek étolaj + a sütéshez
- 300 ml tej
- 300 ml szénsavas víz
A tálaláshoz
- 1 üveg baracklekvár
- porcukor
A palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe mérjük, és botmixerrel átzúzzuk, hogy tuti csomómentes legyen. Olajjal vékonyan átkent palacsintasütőben pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük. Miközben egymásra rétegezzük a kész palacsintákat, mindig takarjuk le őket nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki. Mikor kész vannak a palacsinták, megkenjük őket baracklekvárral, feltekerjük mindegyiket, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-35 perc
Ha tetszett a tojásmentes palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több mentes palacsinta:
Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal