Hozzávalók
- 320 g liszt
- 260 g cukor
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 160 g kókuszreszelék
- 360 ml zsíros kókusztej (nem a kávéba való, hanem dobozos vagy konzerves)
- 120 ml kókuszolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 3 konzerv kókuszkrém
- 2 ek porcukor
A tetejére
- 2 marék kókuszchips
Vegán kókusztorta
Hozzávalók
- 320 g liszt
- 260 g cukor
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 160 g kókuszreszelék
- 360 ml zsíros kókusztej (nem a kávéba való, hanem dobozos vagy konzerves)
- 120 ml kókuszolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 3 konzerv kókuszkrém
- 2 ek porcukor
A tetejére
- 2 marék kókuszchips
A vegán kókusztorta készítésekor az első lépés, hogy a krémhez való kókuszkonzerveket bedobjuk a fagyasztóba 2 órára, vagy 1 éjszakán át hűtőben tároljuk. A torta tésztájának hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, a kicsit púposabb tetejét egyenesre vágjuk, majd az egész tésztát hosszában kettévágjuk.
A jól behűtött kókuszkonzerveket kinyitjuk, és a felső, szilárdabb, hófehér kókuszkrémet egy tálba rakjuk, majd a porcukorral, magas fokozaton kb. 5-7 perc alatt kihabosítjuk. Egy keveset kenünk a két lap közé a krémből, a többit pedig eloszlatjuk a süti tetején, és bedobjuk a hűtőbe. A kókuszchipset egy serpenyőben kissé lepirítjuk, majd ha kihűlt, ezzel szórjuk meg a süti tetejét.
Ha tetszett a vegán kókusztorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!