Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
Mogyorótej
- 300 g törökmogyoró
- 800 ml víz
- 1 csipet só
- 2 - 3 ek juharszirup
- 1 mk őrölt fahéj
Csokis pirítottmandula-ital
- 300 g blansírozott mandula
- 800 ml víz
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
- 2 - 3 ek juharszirup
Kókusztej
- 300 g kókuszreszelék
- 800 ml víz
- 1 csipet só
- 2 - 3 ek juharszirup
Hozzávalók
Mogyorótej
- 300 g törökmogyoró
- 800 ml víz
- 1 csipet só
- 2 - 3 ek juharszirup
- 1 mk őrölt fahéj
Csokis pirítottmandula-ital
- 300 g blansírozott mandula
- 800 ml víz
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
- 2 - 3 ek juharszirup
Kókusztej
- 300 g kókuszreszelék
- 800 ml víz
- 1 csipet só
- 2 - 3 ek juharszirup
A mandulaitalhoz a mandulákat egy tepsire szórjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk őket. Ezután mindhárom tejhez kb. fél liter vízbe áztatjuk a magvakat/kókuszreszeléket. A magokat 4-5 órán át (vagy egy egész éjszakát), a kókuszreszeléket 2 órán keresztül.
A kókusztej lesz az első, amit el tudunk készíteni. Ehhez a beáztatott kókuszhoz öntünk még 300 ml vizet, belerakjuk a sót és a juharszirupot, és alaposan leturmixoljuk. Egy gézdarabon átszűrjük, átnyomogatjuk, kancsóba töltjük, és hűtőben tároljuk.
A magitalokhoz a beáztatott magokat leszűrjük és turmixgépbe rakjuk. Mindkettőhöz hozzáöntünk még 800 ml vizet, majd mehetnek bele a hozzávalók, és jöhet egy alapos turmixolás. Gézdarabon ezeket is átszűrjük, és ugyanúgy hűtőben tároljuk, mint a kókusztejet.
Ha tetszett a házi növényitejek receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!