Vegán
Laktózmentes
Vega
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 500 g spagetti
A vegán „parmezánhoz”
- 50 g pirított, sós kesudió
- 20 g sörélesztőpehely
- 2 csipet fokhagymapor
A golyókhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv fekete bab
- 1 ek szójaszósz
- frissen őrölt fekete bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk sörélesztőpehely
- 2 tk útifűmaghéj
- 3 ek tönkölykorpa
- pár csepp lime-lé
A mártáshoz
- 1 fej hagyma
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa (kisebb)
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 púpozott tk sűrített paradicsom
- 1 konzerv passzírozott paradicsom
- 100 ml víz
- 1 csokor friss bazsalikom
- szerecsendió
- pár csepp balzsamecet
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 500 g spagetti
A vegán „parmezánhoz”
- 50 g pirított, sós kesudió
- 20 g sörélesztőpehely
- 2 csipet fokhagymapor
A golyókhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv fekete bab
- 1 ek szójaszósz
- frissen őrölt fekete bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk sörélesztőpehely
- 2 tk útifűmaghéj
- 3 ek tönkölykorpa
- pár csepp lime-lé
A mártáshoz
- 1 fej hagyma
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa (kisebb)
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 púpozott tk sűrített paradicsom
- 1 konzerv passzírozott paradicsom
- 100 ml víz
- 1 csokor friss bazsalikom
- szerecsendió
- pár csepp balzsamecet
A „parmezánhoz” egy aprítógépben lezúzzuk a hozzávalókat, majd felhasználásig félrerakjuk.
A golyókhoz az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát, majd az összes többi hozzávalóval együtt lezúzzuk. Kiöntjük egy tányérba, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Olajos kézzel golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután 200 fokra kapcsolunk, és további 7-8 percig sütjük.
A mártáshoz az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és a reszelt a répát. Sózzuk, borsozzuk, majd lepirítjuk a sűrített paradicsommal. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és a vízzel, beletépkedjük a bazsalikomot, és fél órát rotyogtatjuk. Ha letelt az idő, elzárjuk, majd szerecsendióval és balzsamecettel tökéletesítjük.
A spagettit 8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, beleöntjük a paradicsomos alapba, majd a golyókkal és a „parmezánnal” tálaljuk.
Ha tetszett a vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!