Hirdetés
Vegán

Vegán

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+
500 g spagetti

A vegán „parmezánhoz”

50 g pirított, sós kesudió
20 g sörélesztőpehely
2 csipet fokhagymapor

A golyókhoz

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 konzerv fekete bab
1 ek szójaszósz
frissen őrölt fekete bors
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
1 tk sörélesztőpehely
2 tk útifűmaghéj
3 ek tönkölykorpa
pár csepp lime-lé

A mártáshoz

1 fej hagyma
2 szál zellerszár
1 szál répa (kisebb)
2 ek olívaolaj
só, bors
2 púpozott tk sűrített paradicsom
1 konzerv passzírozott paradicsom
100 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
szerecsendió
pár csepp balzsamecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti

A klasszik paradicsomos-húsgolyós spagetti megvan, ugye? Na, ez annak a vegán változata. Nyilván nem lesz olyan magas a fehérjetartalma, mint a marhahúsos változatnak, de a fekete babbal nem lőhettek mellé! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g spagetti

A vegán „parmezánhoz”

50 g pirított, sós kesudió
20 g sörélesztőpehely
2 csipet fokhagymapor

A golyókhoz

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 konzerv fekete bab
1 ek szójaszósz
frissen őrölt fekete bors
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
1 tk sörélesztőpehely
2 tk útifűmaghéj
3 ek tönkölykorpa
pár csepp lime-lé

A mártáshoz

1 fej hagyma
2 szál zellerszár
1 szál répa (kisebb)
2 ek olívaolaj
só, bors
2 púpozott tk sűrített paradicsom
1 konzerv passzírozott paradicsom
100 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
szerecsendió
pár csepp balzsamecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A „parmezánhoz” egy aprítógépben lezúzzuk a hozzávalókat, majd felhasználásig félrerakjuk. 

A golyókhoz az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát, majd az összes többi hozzávalóval együtt lezúzzuk. Kiöntjük egy tányérba, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Olajos kézzel golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután 200 fokra kapcsolunk, és további 7-8 percig sütjük.

A mártáshoz az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és a reszelt a répát. Sózzuk, borsozzuk, majd lepirítjuk a sűrített paradicsommal. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és a vízzel, beletépkedjük a bazsalikomot, és fél órát rotyogtatjuk. Ha letelt az idő, elzárjuk, majd szerecsendióval és balzsamecettel tökéletesítjük. 

A spagettit 8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, beleöntjük a paradicsomos alapba, majd a golyókkal és a „parmezánnal” tálaljuk.

Vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti

Ha tetszett a vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások