Vega
Vegán
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 - 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 500 g csiperkegomba
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 pohár vegán tejföl (150 g-os kiszerelés)
- ½ csokor friss petrezselyem
A nokedlihez
- 200 g csicseriborsóliszt
- 100 g liszt
- 1 tk só
- 1 ek olívaolaj
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 - 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 500 g csiperkegomba
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 pohár vegán tejföl (150 g-os kiszerelés)
- ½ csokor friss petrezselyem
A nokedlihez
- 200 g csicseriborsóliszt
- 100 g liszt
- 1 tk só
- 1 ek olívaolaj
A vegán gombapaprikás alapjához a hagymát apróra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A gombát alapos mosás után szeletekre vágjuk, majd a forró, piruló hagymára dobjuk. Fontos, hogy még ne sózzuk meg, hogy ne engedjen túl sok vizet.
Közben nagyjából 3 liter sós vizet felteszünk forrni a nokedlihez.
Ha a gomba elfőtte a vizet maga alól, sózzuk, borsozzuk, mehet rá a pirospaprika és a pohár vegán tejföl. Összekeverjük, és friss petrezselyemmel koronázzuk meg.
A nokedlihez összekeverjük a kétfajta lisztet, egy teáskanál sót, egy evőkanálnyi olívaolajat és annyi vizet, hogy sűrű nokedlitészta-állagot kapjunk. Lényeges, hogy sűrű maradjon, különben a nokedlik szétfőnek a vízben.
A gyengén forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a tésztát, majd pár perc után leszűrjük, és meglocsoljuk olívaolajjal. A gombapaprikással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
elkészítési idő: kb. 35 perc
Ha tetszett a vegán gombapaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!