Vegán
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A főzelékhez
- 500 g lencse
- 2 ek kókuszolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 3 db babérlevél
- só, bors
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- ½ mk folyékony füst
- 1 ek mustár
- 1 mk citromlé
- 2 tk étkezési keményítő
- 2 ek vegán tejföl
A tálaláshoz
- 4 ek vegán krém
- 4 tk pirított hagyma
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A főzelékhez
- 500 g lencse
- 2 ek kókuszolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 3 db babérlevél
- só, bors
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- ½ mk folyékony füst
- 1 ek mustár
- 1 mk citromlé
- 2 tk étkezési keményítő
- 2 ek vegán tejföl
A tálaláshoz
- 4 ek vegán krém
- 4 tk pirított hagyma
A lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd átmossuk, és leszűrjük. A kókuszolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával, beledobjuk a babérlevelet, sót és borsot, majd beleszórjuk a lencsét, és felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel.
Időnként megkevergetve kb. 20 percig főzzük a lencsét (ez függ attól is, mennyi időre áztattuk be). Félúton belerakjuk a folyékony füstöt, a mustárt és a citromlevet, majd jól átkeverjük.
A keményítőt kikeverjük a vegán krémmel, és 2-3 ek vízzel, majd besűrítjük vele a főzeléket. Amennyiben nem szeretnénk a főzeléket keményítővel sűríteni, akkor kivesszük a főzelék kb. ötödét, és botmixerrel lezúzzuk, majd visszakeverjük a főzelékbe.
Ha egyet rottyan, kész is van a főzelék, amit vegán tejföllel és pirított hagymával tálalhatunk.
- Áztatási idő: 1-2 óra
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Összesen: kb. 45 perc + áztatás
Ha tetszett a vegán lencsefőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!