Gluténmentes
Laktózmentes
Vegán
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma (110 g/fej)
- 7 db paradicsom (95 g/db)
- 7 db tv-paprika (95 g/db)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g füstölt tofu
- 200 ml víz
- 2 tk fekete só
- 2 tk kurkuma
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma (110 g/fej)
- 7 db paradicsom (95 g/db)
- 7 db tv-paprika (95 g/db)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g füstölt tofu
- 200 ml víz
- 2 tk fekete só
- 2 tk kurkuma
A tofus lecsó elkészítésének első lépéseként egy kevés olívaolajon lepirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, és 4-5 perc alatt üvegesre pároljuk. Közben felkockázzuk a paradicsomot és a tv-paprikát.
A felszeletelt fokhagymát rádobjuk a hagymára, majd mehet hozzá a paprika és a paradicsom is, és sózzuk, borsozzuk. Öntünk rá egy kevés vizet, majd lefedve 12-15 percig rotyogtatjuk, amíg megpuhulnak és levet engednek a zöldségek.
Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, belemorzsoljuk a tofut, megszórjuk fekete sóval és kurkumával, majd 3-4 percig pirítjuk.
A megfőtt lecsós alapba botmixerrel beleturmixolunk egy kicsit, majd beleöntjük a pirított tofut, további 2-3 percig főzzük, és utána már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 55 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!