Hozzávalók
- 120 g napraforgómag
- 2 db citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g penne
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 db kígyóuborka (200 g/db)
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 300 g koktélparadicsom
- 100 g fekete olívabogyó
- 1 csokor bazsalikom
- 120 g rukkola
Hozzávalók
- 120 g napraforgómag
- 2 db citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g penne
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 db kígyóuborka (200 g/db)
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 300 g koktélparadicsom
- 100 g fekete olívabogyó
- 1 csokor bazsalikom
- 120 g rukkola
A nyári vegán tésztasaláta elkészítését az öntettel kezdjük. Ehhez a napraforgómagot a citromok levével, a fokhagymával és sóval, borssal együtt leturmixoljuk egy nagy teljesítményű turmixgéppel. A tésztát feldobjuk forró, sós vízben főni, és 7-8 perc után, mikor al dentére készült, leszűrjük és félrerakjuk hűlni.
A répát lereszeljük, az uborkát felkockázzuk, a csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, a lila hagymát apróra vágjuk, a koktélparikat elfelezzük, az olívákat pedig felkarikázzuk, majd egy nagy keverőtálba dobjuk őket. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot és a rukkolát, majd a kihűtött tésztát is. Nyakon öntjük a napraforgós öntettel, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Tálakba szedjük, és már fogyaszthatjuk is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A nyári hőségben nincs is üdítőbb ebéd vagy vacsora, mint egy könnyű tésztasaláta! Szuperegyszerű összedobni, gyakorlatilag bármilyen maradék zöldséget, tésztát vagy akár magvat is hozzákeverhettek, így sosem lesz unalmas a végeredmény. Ráadásul simán elkészíthetitek vega, sőt vegán változatban is, így is fullos lesz! A nyári vegán tésztasali után próbáljátok ki ezeket a variációkat is:
Pár hozzávalós olasz tésztasaláta
Tésztasaláta sült paprikával és konfitált paradicsommal