Vegán
Hozzávalók
- 120 g cukkini
- 70 g répa
- 260 g burgonya
- 150 g gomba
- 4 ek zabliszt
- 1 ½ tk só
- 0.25 tk őrölt bors
- 90 g zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db szerecsendió
- 70 g hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 1 szelet tönkölykenyér (toast)
- 2 tk sörélesztőpehely
A sütéshez
- zabliszt
- 50 - 100 ml olívaolaj
Hozzávalók
- 120 g cukkini
- 70 g répa
- 260 g burgonya
- 150 g gomba
- 4 ek zabliszt
- 1 ½ tk só
- 0.25 tk őrölt bors
- 90 g zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db szerecsendió
- 70 g hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 1 szelet tönkölykenyér (toast)
- 2 tk sörélesztőpehely
A sütéshez
- zabliszt
- 50 - 100 ml olívaolaj
A zöldségeket vékony lyukú reszelőn lereszeljük és kifacsarjuk. Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy a reszelt zöldségeket, amennyire csak tudjuk, facsarjuk szárazra, és az itt megadott mennyiségek már a kifacsart tömegek, tehát számoljatok rá mindenre kb. 20 százalékot.
A kifacsart zöldségeket egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zablisztet, a sót, a borsot és a zsemlemorzsát, belereszeljük a fokhagymát és a szerecsendiót. Hozzáadjuk a nagyon finomra vágott hagymát, az aprított petrezselymet és bazsalikomot is.
A tönkölykenyeret enyhén bevizezzük, majd ezt is beletesszük a tálba, végül jöhet bele a sörélesztőpehely, és kézzel addig gyúrjuk, amíg egy egynemű masszát kapunk.
Golflabdánál kicsivel kisebb golyókat formázunk belőle, megforgatjuk zablisztben, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd közepes/magas lángon, 2-4 perc alatt átpirítjuk benne a vegán fasírtokat, amíg kapnak egy kis színt.
- előkészítési idő: 20 perc
- sütési idő: 25 perc
- összesen: 45 perc
Ha tetszett a vegán zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!