Vegán zöldségfasírt

Vegán

Vegán

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
Hozzávaló kipipálva
120 g cukkini
Hozzávaló kipipálva
70 g répa
Hozzávaló kipipálva
260 g burgonya
Hozzávaló kipipálva
150 g gomba
Hozzávaló kipipálva
4 ek zabliszt
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk só
Hozzávaló kipipálva
0.25 tk őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
90 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
½ db szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
70 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
1 csokor bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
1 szelet tönkölykenyér (toast)
Hozzávaló kipipálva
2 tk sörélesztőpehely

A sütéshez

Hozzávaló kipipálva
zabliszt
Hozzávaló kipipálva
50 - 100 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vegán zöldségfasírt

Lehet-e fasírtot csinálni mindenféle állati alapanyagtól mentes verzióban? Naná! Azért, mert valami vegán, nem kell megrémülni. Ha nyitottak vagyunk, meglátjuk, milyen sok finom növényi alapú étel létezik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
Hozzávaló kipipálva
120 g cukkini
Hozzávaló kipipálva
70 g répa
Hozzávaló kipipálva
260 g burgonya
Hozzávaló kipipálva
150 g gomba
Hozzávaló kipipálva
4 ek zabliszt
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk só
Hozzávaló kipipálva
0.25 tk őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
90 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
½ db szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
70 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
1 csokor bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
1 szelet tönkölykenyér (toast)
Hozzávaló kipipálva
2 tk sörélesztőpehely

A sütéshez

Hozzávaló kipipálva
zabliszt
Hozzávaló kipipálva
50 - 100 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A zöldségeket vékony lyukú reszelőn lereszeljük és kifacsarjuk. Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy a reszelt zöldségeket, amennyire csak tudjuk, facsarjuk szárazra, és az itt megadott mennyiségek már a kifacsart tömegek, tehát számoljatok rá mindenre kb. 20 százalékot. 

A kifacsart zöldségeket egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zablisztet, a sót, a borsot és a zsemlemorzsát, belereszeljük a fokhagymát és a szerecsendiót. Hozzáadjuk a nagyon finomra vágott hagymát, az aprított petrezselymet és bazsalikomot is.

A tönkölykenyeret enyhén bevizezzük, majd ezt is beletesszük a tálba, végül jöhet bele a sörélesztőpehely, és kézzel addig gyúrjuk, amíg egy egynemű masszát kapunk. 

Golflabdánál kicsivel kisebb golyókat formázunk belőle, megforgatjuk zablisztben, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd közepes/magas lángon, 2-4 perc alatt átpirítjuk benne a vegán fasírtokat, amíg kapnak egy kis színt.

  • előkészítési idő: 20 perc
  • sütési idő: 25 perc
  • összesen: 45 perc
vegán zöldségfasírt
Vegán zöldségfasírt

Ha tetszett a vegán zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több vega fasírt:

Vegán lencsefasírt

Fűszeres zöldségfasírt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?