Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss kakukkfű
- 500 g fagyasztott vargánya gomba
- só, bors
- 800 ml víz vagy zöldségalaplé
- 200 ml tejszín
- 20 g vaj
A tálaláshoz
- 80 g feta sajt
- 2 ek olívaolaj
- 1 ág kakukkfű
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss kakukkfű
- 500 g fagyasztott vargánya gomba
- só, bors
- 800 ml víz vagy zöldségalaplé
- 200 ml tejszín
- 20 g vaj
A tálaláshoz
- 80 g feta sajt
- 2 ek olívaolaj
- 1 ág kakukkfű
A vargányakrémleves elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban, és 3-4 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd beletesszük a kakukkfüvet is. A kiolvasztott gombát kinyomkodjuk, majd azt is a lábasba tesszük. Ekkor felkapcsoljuk a hőfokot, és átpirítjuk a gombát 1-2 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel, de ha van alaplevünk, ne legyünk restek azt használni.
10 percig főzzük, majd az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd ha felforrt, a vajat is. Megvárjuk, amíg a vaj elolvad és tálalhatunk is. Tányérba szedjük a levest, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, megcsorgatjuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk friss kakukkfűvel.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a fetás vargányakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!