Hirdetés

Vargányás gnocchi

Hozzávalók

4
főre
+
20 g szárított vargánya
5 ek forró víz
500 g krumpli
400 g liszt
1 nagy csipet só
2 ek olívaolaj

A mártáshoz

30 g vaj
1 fej salottahagyma
só, bors
100 ml fehérbor
300 ml tejszín
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vargányás gnocchi

Imádom a szárított vargányát! Iszonyú jó aromákat tartalmaz, és nagyon jól ízesíti a leveseket, húst, rizst - hát még ezt a gnocchit!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
20 g szárított vargánya
5 ek forró víz
500 g krumpli
400 g liszt
1 nagy csipet só
2 ek olívaolaj

A mártáshoz

30 g vaj
1 fej salottahagyma
só, bors
100 ml fehérbor
300 ml tejszín
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom

A vargányát leöntjük a forró vízzel, és hagyjuk állni pár percet. Ezután egy aprítógépben, amennyire tudjuk, pürésítjük. A krumplit megmossuk, mikróban 10-15 perc alatt megpuhítjuk, majd megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk hűlni. Az olaj kivételével a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk, becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet. Ezután kiszaggatjuk, és sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére. Leszűrjük, és egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon megsütjük. Kiszedjük, majd félrerakjuk. 

A serpenyőbe dobjuk a vajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik, és a gnocchit ezzel a mártással tálaljuk.

TIPP: Ha van esetleg friss vagy fagyasztott medvehagymátok otthon, snidling helyett próbáljátok ki azzal is!

Vargányás gnocchi

Ha tetszett a vargányás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások