Hozzávalók
- 20 g szárított vargánya
- 5 ek forró víz
- 500 g krumpli
- 400 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 ek olívaolaj
A mártáshoz
- 30 g vaj
- 1 fej salottahagyma
- só, bors
- 100 ml fehérbor
- 300 ml tejszín
- 1 kis csokor snidling
Vargányás gnocchi
Hozzávalók
- 20 g szárított vargánya
- 5 ek forró víz
- 500 g krumpli
- 400 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 ek olívaolaj
A mártáshoz
- 30 g vaj
- 1 fej salottahagyma
- só, bors
- 100 ml fehérbor
- 300 ml tejszín
- 1 kis csokor snidling
A vargányát leöntjük a forró vízzel, és hagyjuk állni pár percet. Ezután egy aprítógépben, amennyire tudjuk, pürésítjük. A krumplit megmossuk, mikróban 10-15 perc alatt megpuhítjuk, majd megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk hűlni. Az olaj kivételével a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk, becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet. Ezután kiszaggatjuk, és sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére. Leszűrjük, és egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon megsütjük. Kiszedjük, majd félrerakjuk.
A serpenyőbe dobjuk a vajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik, és a gnocchit ezzel a mártással tálaljuk.
TIPP: Ha van esetleg friss vagy fagyasztott medvehagymátok otthon, snidling helyett próbáljátok ki azzal is!
Ha tetszett a vargányás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!