Fűszeres sült jégcsapretek

Vega

Vega

Hozzávalók

1
főre
+
300 g jégcsapretek
1 tk hagymapor
1 tk fokhagymapor
só, bors
1 csipet chilipehely
2 ek rizsliszt
½ - 1 l olaj

A mártogatóshoz

2 ek görög joghurt
½ ek sriracha szósz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fűszeres sült jégcsapretek

Ha még nem próbáltátok ki, hogy milyen a jégcsapretek „sült krumpliként”, akkor itt az alkalom. Csapunk hozzá egy kis pikáns mártást is, amibe mártogathatjátok ezeket a ropogós falatokat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
+
300 g jégcsapretek
1 tk hagymapor
1 tk fokhagymapor
só, bors
1 csipet chilipehely
2 ek rizsliszt
½ - 1 l olaj

A mártogatóshoz

2 ek görög joghurt
½ ek sriracha szósz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fűszeres sült jégcsapretekhez a jégcsapretket hasábokra vágjuk, majd besózzuk, és hagyjuk állni egy szűrőben 5-10 percet. Ezután papírtörlővel annyira leszárítjuk, amennyire csak tudjuk. Megszórjuk a hagyma- és fokhagymaporral, sóval, borssal, chilipehellyel, és alaposan összeforgatjuk. Rászórjuk a rizslisztet, és ebben is jól meghempergetjük. 180 fokos bő olajban kb. 10 perc alatt kisütjük, mint egy sült krumplit. 

A mártogatóshoz a joghurtot összekeverjük a srirachával, majd tálaláskor a sült jégcsapretek mellé kínáljuk.

Fűszeres sült jégcsapretek
Fűszeres sült jégcsapretek
  • Előkésztési idő: 15 perc
  • Sütési idő: kb. 10 perc
  • Összesen: kb. 25 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több sült zöldség:

Sült zellerhasáb

Fokhagymás-mézes sült sárgarépa

Így készül a tökéletes házi sült krumpli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?