Vega
Hozzávalók
- 300 g jégcsapretek
- 1 tk hagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 2 ek rizsliszt
- ½ - 1 l olaj
A mártogatóshoz
- 2 ek görög joghurt
- ½ ek sriracha szósz
Fűszeres sült jégcsapretek
Hozzávalók
- 300 g jégcsapretek
- 1 tk hagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 2 ek rizsliszt
- ½ - 1 l olaj
A mártogatóshoz
- 2 ek görög joghurt
- ½ ek sriracha szósz
A fűszeres sült jégcsapretekhez a jégcsapretket hasábokra vágjuk, majd besózzuk, és hagyjuk állni egy szűrőben 5-10 percet. Ezután papírtörlővel annyira leszárítjuk, amennyire csak tudjuk. Megszórjuk a hagyma- és fokhagymaporral, sóval, borssal, chilipehellyel, és alaposan összeforgatjuk. Rászórjuk a rizslisztet, és ebben is jól meghempergetjük. 180 fokos bő olajban kb. 10 perc alatt kisütjük, mint egy sült krumplit.
A mártogatóshoz a joghurtot összekeverjük a srirachával, majd tálaláskor a sült jégcsapretek mellé kínáljuk.
- Előkésztési idő: 15 perc
- Sütési idő: kb. 10 perc
- Összesen: kb. 25 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!