Hozzávalók
- 220 g linguine tészta
- só
- 100 g pecorino sajt
- 1 mk egész fekete bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 ág kakukkfű
- ½ ág rozmaring
- ½ csokor petrezselyem
- 250 g barna csiperke
- kb. 180 ml a tészta főzővizéből
Kakukkfüves-gombás cacio e pepe
Hozzávalók
- 220 g linguine tészta
- só
- 100 g pecorino sajt
- 1 mk egész fekete bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 ág kakukkfű
- ½ ág rozmaring
- ½ csokor petrezselyem
- 250 g barna csiperke
- kb. 180 ml a tészta főzővizéből
A gombás cacio e pepe elkészítéséhez a tésztát lobogó, sós vízbe dobjuk. Közben lereszeljük a sajtot, a borsot pedig mozsárban lezúzzuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, beleszórjuk a tört borsot, rádobjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a szeletekre vágott gombát, és átpirítjuk. A gombára szedünk egy keveset a tészta főzővizéből, és felforraljuk.
Ha a tészta al dentére, főtt, átszedjük a gombára, összeforgatjuk vele, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sajtot, folyamatosan kevergetve, így lesz szép krémes. Tálaljuk, és már ehetjük is!
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Az egyszerű tésztákat egyszerűen nem tudjuk megunni, hiszen finomak és gyorsan elkészíthetők. Ezeket a recepteket is próbáljátok ki a gombás cacio e pepe mellett, tuti odáig lesztek értük:
Barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával