Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 400 g újburgonya
- só, bors
- olívaolaj
- 1 csokor zöldspárga
- 1 kis csokor snidling
- 1 kis csokor kapor
- chilipehely ízlés szerint
- rukkola ízlés szerint
- citromlé
Hozzávalók
- 400 g újburgonya
- só, bors
- olívaolaj
- 1 csokor zöldspárga
- 1 kis csokor snidling
- 1 kis csokor kapor
- chilipehely ízlés szerint
- rukkola ízlés szerint
- citromlé
Ez újburgonya saláta bebizonyította, hogy a spontán dolgokból szinte csak jó sülhet ki!
Az újburgonyát megtisztítjuk, majd félbe vagy negyedekbe vágjuk, attól függően, mekkora szeműek a burgonyák. Egy sütőpapíros tepsire rakjuk őket, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az olívaolajat, és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-40 percre, időnként pedig átkeverjük, hogy minden oldala szépen tudjon pirulni.
Közben a spárga szárát megtisztítjuk, a fás végeit levágjuk, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha már letelt a 30-40 perc az újburgonya sütésénél (ami eddigre szépen meg kellett, hogy puhuljon), hozzászórjuk a tespire, átfogatjuk a burgonyával, és 10 percig együtt sütjük őket.
Közben apróra vágjuk a kaprot és a snidlinget, és a még meleg zöldségekhez forgatjuk. Mehet rá a chilipehely, a rukkola, a citromlé, esetleg még egy kevés olívaolaj, és készen is vagyunk.
Ha tetszett a spárgás újburgonya-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!