Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
A narancsos-szezámmagos répához
- 600 g sárgarépa (megtisztítva)
- 30 ml olaj
- só, bors
- 3 - 4 ek méz
- 1 db narancs leve
- 1 ek fehér balzsamecet
- 3 - 4 ek szezámmag
- 1 csokor friss petrezselyem
A grillsajthoz
- 2 ek olaj
- 400 g grillezni való sajt
Hozzávalók
A narancsos-szezámmagos répához
- 600 g sárgarépa (megtisztítva)
- 30 ml olaj
- só, bors
- 3 - 4 ek méz
- 1 db narancs leve
- 1 ek fehér balzsamecet
- 3 - 4 ek szezámmag
- 1 csokor friss petrezselyem
A grillsajthoz
- 2 ek olaj
- 400 g grillezni való sajt
A megtisztított répákat úgy vágjuk fel, mintha ki akarnánk hegyezni, 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, és minden vágás után kb. 90 fokot fordítunk rajta. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a répadarabokat, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 12-14 percre. Nem baj, ha itt-ott kissé odakap.
Egy serpenyőbe tesszük a mézet, és közepesen erős lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a sült répát, meglocsoljuk a narancs levével, és 2-3 perc alatt átforgatjuk benne. A végén teszünk hozzá egy kis balzsamecetet, és megszórjuk szezámmaggal, illetve frissen vágott petrezselyemmel.
@streetkitchenhu Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal 🥕🍯🧀 #carrot #vegetarian #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ All the Fun We Had Together – Official Sound Studio
A grillsajthoz kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt megsütjük a sajtok mindkét oldalát, ez nagyjából oldalanként 2-3 percet jelent.
Végül tányérra szedjük a répákat, és a sajttal szervírozzuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a szezámmagos-narancsos répa grillsajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket.