Vega
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 szál sárgarépa (kb. 120 g)
- 3 ek olívaolaj
- 1 szál szárzeller
- 80 g gomba (2-3 db)
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag morzsolt húspótló (200 g-os kiszerelés)
- 100 g zöldborsó
- só, bors
- 1 csipet morzsolt kakukkfű
- 1 csipet morzsolt rozmaring
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 szál újhagyma
- 1 db konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 50 ml víz
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
A besamelhez
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml szoba-hőmérsékletű tej
- só
- 1 csipet fehér bors
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 100 g bébispenót
- 1 csipet fokhagymapor
Az összeállításhoz
- 1 ek olívaolaj
- 200 g cannelloni tészta
- 80 g edami sajt reszelve
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 szál sárgarépa (kb. 120 g)
- 3 ek olívaolaj
- 1 szál szárzeller
- 80 g gomba (2-3 db)
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag morzsolt húspótló (200 g-os kiszerelés)
- 100 g zöldborsó
- só, bors
- 1 csipet morzsolt kakukkfű
- 1 csipet morzsolt rozmaring
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 szál újhagyma
- 1 db konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 50 ml víz
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
A besamelhez
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml szoba-hőmérsékletű tej
- só
- 1 csipet fehér bors
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 100 g bébispenót
- 1 csipet fokhagymapor
Az összeállításhoz
- 1 ek olívaolaj
- 200 g cannelloni tészta
- 80 g edami sajt reszelve
A vega cannelloni töltelékéhez először a répát aprítógépben finomra aprítjuk, és egy serpenyőben 2 ek olívaolajon, közepesen erős lángon elkezdjük pirítani. Közben a kisebb darabokra vágott szárzellert, gombát, hagymát és a fokhagymát is az aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk.
Amikor a répa szépen lepirult, hozzáadjuk a zöldségpépet, és nagy lángon tovább pirítjuk, amíg szinte az összes nedvességtartalom elpárolog. Hozzáadjuk a morzsolt húspótlót, és 1 ek olivaolaj hozzáadásával tovább pirítjuk. Beledobjuk a zöldborsót, sózzuk borsozzuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket és a vékonyra felkarikázott újhagymát is.
Felöntjük a konzerv paradicsommal és a vízzel, belereszeljük a szerecsendiót, és az egészet sűrűre összerottyantjuk, majd a kész keveréket hagyjuk langyosra hűlni.
Közben elkészítjük a besamelt. Ehhez a vajat egy lábasban közepesen erős lángon felolvasztjuk, rádobjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a szoba-hőmérsékletű tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Sózzuk, beleszórjuk a fehér borsot, és reszelünk bele szerecsendiót, majd beleforgatjuk a bébispenótot, és egy kis fokhagymaporral is ízesítjük. 3 perc főzés után kész is.
A vega cannelloni összeállítása
Az összeállításhoz egy 12×20 cm-es, olívaolajjal kikent tepsi aljára öntjük a besamel harmadát, majd a töltelékkel megtöltjük a cannelloni tésztákat, és a tepsibe pakoljuk. Ha egy réteg megvan, jöhet rá egy adag besamel, majd egy újabb réteg cannelloni következik, végül az egészet leöntjük a maradék besamellel, és megszórjuk egy kevés reszelt edami sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Előkészítés: 30 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: kb. 50 perc
Ha tetszett a vega cannelloni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!