Meleg zeller-kelbimbó saláta házi diójoghurttal

Hozzávalók

4
főre
+

A salátához

2 db zellergumó (kisebb)
őrölt bors
2 ek olaj
500 g friss kelbimbó
80 g aszalt sárgabarack
100 g bébispenót
2 ág kakukkfű

A dresszinghez

200 ml víz
150 g dióbél
1 gerezd fokhagyma
10 g aszalt sárgabarack
1 ek méz
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Meleg zeller-kelbimbó saláta házi diójoghurttal

Tulajdonképpen köretnek is kiváló, de tartalmaz minden fontos tápanyagot, ráadásul gluténmentes is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A salátához

2 db zellergumó (kisebb)
őrölt bors
2 ek olaj
500 g friss kelbimbó
80 g aszalt sárgabarack
100 g bébispenót
2 ág kakukkfű

A dresszinghez

200 ml víz
150 g dióbél
1 gerezd fokhagyma
10 g aszalt sárgabarack
1 ek méz
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A zellereket megpucoljuk, és egyesével alufóliába csomagoljuk egy-egy csipet borssal és néhány csepp olajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és puhára sütjük, ami egy-másfél órába is telhet a zeller méretétől függően. Ha ezt meggyorsítanátok, negyedelve csomagoljátok be, úgy rövidül a sütési idő.

A kelbimbókat megtisztítjuk, a csúnya leveleket letépkedjük, majd mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és sütőpapírral borított tepsire szórjuk. Meghintjük durva borssal, sóval, némi olajjal is meglocsoljuk, majd 20 percre a sütőbe tesszük.

Közben a dresszinghez felforraljuk a vizet, és nyakon öntjük vele a diót, ami mellé teszünk 1 gerezd fokhagymát és 1-2 db aszalt sárgabarackot is. Azért forrázzuk le a diót, hogy kicsit felpuhítsuk, amitől könnyebb homogénre darálni. Miután a víz lehűlt, belekanalazzuk a mézet, beleszórunk ízlés szerint sót, majd joghurt finomságúra zúzzuk egy botmixer segítségével. Finomra vágott petrezselymet keverünk bele. 

A megsült zellereket tetszőlegesen felvágjuk, az elősütött kelbimbók mellé tesszük, és a tepsire szórjuk még a kis kockára vágott aszalt sárgabarackot is, a zöldségeket megszórjuk a kakukkfűvel, majd az egész tepsit még visszadobjuk 5-10 percre, hogy kellőképpen átmelegedjen. Miután kivettük a sütőből, rászórjuk a spenótleveleket is, és ízlés szerint keverhetjük a dresszinggel.

zeller-kelbimbó saláta házi diójoghurttal, aszalt barackkal
Meleg zeller-kelbimbó saláta házi diójoghurttal

Ha tetszett a meleg zeller-kelbimbó saláta házi diójoghurttal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sültédesburgonya-saláta

Citrusos bulgursaláta

Olasz sültpaprika-saláta


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 4 g

Szénhidrát: 15 g

Zsír: 4 g

Kalória: 113 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 15.6 g

Szénhidrát: 58.5 g

Zsír: 15 g

Kalória: 450.4 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?