Hozzávalók
A salátához
- 2 db zellergumó (kisebb)
- őrölt bors
- 2 ek olaj
- 500 g friss kelbimbó
- só
- 80 g aszalt sárgabarack
- 100 g bébispenót
- 2 ág kakukkfű
A dresszinghez
- 200 ml víz
- 150 g dióbél
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g aszalt sárgabarack
- 1 ek méz
- só
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
A salátához
- 2 db zellergumó (kisebb)
- őrölt bors
- 2 ek olaj
- 500 g friss kelbimbó
- só
- 80 g aszalt sárgabarack
- 100 g bébispenót
- 2 ág kakukkfű
A dresszinghez
- 200 ml víz
- 150 g dióbél
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g aszalt sárgabarack
- 1 ek méz
- só
- 1 kis csokor petrezselyem
A zellereket megpucoljuk, és egyesével alufóliába csomagoljuk egy-egy csipet borssal és néhány csepp olajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és puhára sütjük, ami egy-másfél órába is telhet a zeller méretétől függően. Ha ezt meggyorsítanátok, negyedelve csomagoljátok be, úgy rövidül a sütési idő.
A kelbimbókat megtisztítjuk, a csúnya leveleket letépkedjük, majd mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és sütőpapírral borított tepsire szórjuk. Meghintjük durva borssal, sóval, némi olajjal is meglocsoljuk, majd 20 percre a sütőbe tesszük.
Közben a dresszinghez felforraljuk a vizet, és nyakon öntjük vele a diót, ami mellé teszünk 1 gerezd fokhagymát és 1-2 db aszalt sárgabarackot is. Azért forrázzuk le a diót, hogy kicsit felpuhítsuk, amitől könnyebb homogénre darálni. Miután a víz lehűlt, belekanalazzuk a mézet, beleszórunk ízlés szerint sót, majd joghurt finomságúra zúzzuk egy botmixer segítségével. Finomra vágott petrezselymet keverünk bele.
A megsült zellereket tetszőlegesen felvágjuk, az elősütött kelbimbók mellé tesszük, és a tepsire szórjuk még a kis kockára vágott aszalt sárgabarackot is, a zöldségeket megszórjuk a kakukkfűvel, majd az egész tepsit még visszadobjuk 5-10 percre, hogy kellőképpen átmelegedjen. Miután kivettük a sütőből, rászórjuk a spenótleveleket is, és ízlés szerint keverhetjük a dresszinggel.
Ha tetszett a meleg zeller-kelbimbó saláta házi diójoghurttal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 4 g
Kalória: 113 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 15.61 g
Szénhidrát: 58.55 g
Zsír: 15 g
Kalória: 450.64 kcal