Sültédesburgonya-saláta

Hozzávalók

2
főre
+
2 db édesburgonya
só, bors
olaj
2 - 3 ek gránátalmamag
2 ek feta
1 csokor friss petrezselyem

A fűszerkeverékhez

2 ek szezámmag
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
1 mk chilipehely

A dresszinghez

80 g szezámmag
só, bors
0.25 db citrom leve
450 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sültédesburgonya-saláta

Ha az édesburgonya összes felhasználási lehetőségét kijátszottátok már, akkor készítsétek el a legjobb salátaváltozatát! Tökéletesre sül a burgonya, és csodásan feldobja ez a pár színes hozzávaló.
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db édesburgonya
só, bors
olaj
2 - 3 ek gránátalmamag
2 ek feta
1 csokor friss petrezselyem

A fűszerkeverékhez

2 ek szezámmag
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
1 mk chilipehely

A dresszinghez

80 g szezámmag
só, bors
0.25 db citrom leve
450 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Az édesburgonyát megpucoljuk, és kb. 4-5 cm nagyságú darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben addig főzzük, amíg szinte már puha, de még nem teljesen az. Ekkor óvatosan leszűrjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejére is teszünk egy sütőpapírt, majd egy pohárral vagy valamilyen egyenletes felületű tárggyal lenyomkodjuk úgy, hogy ne essen nagyon szét. 

Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd megfordítjuk, és ugyanezt megcsináljuk a másik oldalával is. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megfordítjuk, és szintén 15 percet sütjük. Ekkor felkapcsoljuk a sütőt kb. 220 fokra, és addig sütjük, amíg jól meg nem pirul az egész (ez még kb. 20-25 perc), közben egyszer azért megfordítjuk. Nem baj, ha picit megég a külseje, nagyon jó íze lesz így. 

A fűszerkeverékhez megpirítjuk a szezámmagot, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

A dresszinghez a szezámmagot egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani, majd ha kezd illatozni, levesszük, ilyenkor már semmiképpen se pirítsuk tovább. A szezámmagot az aprítógépbe szórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd addig zúzzuk, amíg viszi a gép. Ha már nem őrli, hozzáadjuk a citrom levét, a víz harmadát, és tovább zúzzuk. További két részletben hozzáadjuk a vizet, és addig aprítjuk, amíg egy viszonylag krémes mártást kapunk. 

Ezután összerakjuk a salátát: a krumplit a tányérra tesszük, a fűszerkeverékkel ízesítjük, megszórjuk a fetával, a gránátalmával, az aprított petrezselyemmel, végül pedig a szezámos dresszinggel fejezzük be.

Sültédesburgonya-saláta

Ha tetszett a sültédesburgonya-saláta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Édesburgonyás-lazacos pite kapormártással

Édesburgonya-pizza


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 9 g

Szénhidrát: 16 g

Zsír: 27 g

Kalória: 326 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 18.31 g

Szénhidrát: 31.15 g

Zsír: 54.75 g

Kalória: 652.06 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?