Hozzávalók
- 2 db édesburgonya
- só, bors
- olaj
- 2 - 3 ek gránátalmamag
- 2 ek feta
- 1 csokor friss petrezselyem
A fűszerkeverékhez
- 2 ek szezámmag
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk chilipehely
A dresszinghez
- 80 g szezámmag
- só, bors
- 0.25 db citrom leve
- 450 ml víz
Hozzávalók
- 2 db édesburgonya
- só, bors
- olaj
- 2 - 3 ek gránátalmamag
- 2 ek feta
- 1 csokor friss petrezselyem
A fűszerkeverékhez
- 2 ek szezámmag
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk chilipehely
A dresszinghez
- 80 g szezámmag
- só, bors
- 0.25 db citrom leve
- 450 ml víz
Az édesburgonyát megpucoljuk, és kb. 4-5 cm nagyságú darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben addig főzzük, amíg szinte már puha, de még nem teljesen az. Ekkor óvatosan leszűrjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejére is teszünk egy sütőpapírt, majd egy pohárral vagy valamilyen egyenletes felületű tárggyal lenyomkodjuk úgy, hogy ne essen nagyon szét.
Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd megfordítjuk, és ugyanezt megcsináljuk a másik oldalával is. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megfordítjuk, és szintén 15 percet sütjük. Ekkor felkapcsoljuk a sütőt kb. 220 fokra, és addig sütjük, amíg jól meg nem pirul az egész (ez még kb. 20-25 perc), közben egyszer azért megfordítjuk. Nem baj, ha picit megég a külseje, nagyon jó íze lesz így.
A fűszerkeverékhez megpirítjuk a szezámmagot, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
A dresszinghez a szezámmagot egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani, majd ha kezd illatozni, levesszük, ilyenkor már semmiképpen se pirítsuk tovább. A szezámmagot az aprítógépbe szórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd addig zúzzuk, amíg viszi a gép. Ha már nem őrli, hozzáadjuk a citrom levét, a víz harmadát, és tovább zúzzuk. További két részletben hozzáadjuk a vizet, és addig aprítjuk, amíg egy viszonylag krémes mártást kapunk.
Ezután összerakjuk a salátát: a krumplit a tányérra tesszük, a fűszerkeverékkel ízesítjük, megszórjuk a fetával, a gránátalmával, az aprított petrezselyemmel, végül pedig a szezámos dresszinggel fejezzük be.
Ha tetszett a sültédesburgonya-saláta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket is nézd meg:
Édesburgonyás-lazacos pite kapormártással
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 28 g
Kalória: 337 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 19.51 g
Szénhidrát: 35.16 g
Zsír: 55.81 g
Kalória: 674.16 kcal