Hozzávalók
- 4 db krumpli (nagy)
- só, bors
- olívaolaj
- 1 csokor friss snidling
- 6 szelet bacon
A gombasalátához
- 500 g tetszőleges gomba vegyesen (pl. csiperke, laska, ördögszekér)
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 - 2 ek fehérborecet
- 1 gerezd fokhagyma
A sajtszószhoz
- 200 g cheddar sajt
- 3 tk keményítő
- 200 ml habtejszín
Hozzávalók
- 4 db krumpli (nagy)
- só, bors
- olívaolaj
- 1 csokor friss snidling
- 6 szelet bacon
A gombasalátához
- 500 g tetszőleges gomba vegyesen (pl. csiperke, laska, ördögszekér)
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 - 2 ek fehérborecet
- 1 gerezd fokhagyma
A sajtszószhoz
- 200 g cheddar sajt
- 3 tk keményítő
- 200 ml habtejszín
A krumplikat mikróban megpuhítjuk, négybe vágjuk, de nem vágjuk át, kicsit összenyomjuk, és a belsejét sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá. Alufóliával kis ágyikót csinálunk, belerakjuk a krumplikat, és feldobjuk a grillre.
A gombákat rádobjuk a grillre, majd kisebb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A sajtszószhoz a reszelt sajtot összekeverjük a keményítővel, majd a tejszínnel mártást főzünk belőle.
A bacont megpirítjuk és nagyobb darbokra vágjuk. A krumpli aljára teszünk egy kis sajtmártást, erre jöhet a gombasaláta, majd a bacon, újra egy kevés sajtmártás, és aprított snidlinggel fejezzük be.
Ha tetszett a gombával és cheddarral grillezett jacket potato receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!