Hozzávalók
- 30 ml olaj
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 250 g quinoa
- 1 db kígyóuborka (250 g/db)
- 3 db paradicsom (100 g/db)
- 1 fej lila hagyma (120 g/fej)
- 160 g fekete olajbogyó
- 175 g görög joghurt
- 1 ek szárított oregánó
- 1 csokor petrezselyem
- 300 g mediterrán fűszerezésű grill mozzarella
Hozzávalók
- 30 ml olaj
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 250 g quinoa
- 1 db kígyóuborka (250 g/db)
- 3 db paradicsom (100 g/db)
- 1 fej lila hagyma (120 g/fej)
- 160 g fekete olajbogyó
- 175 g görög joghurt
- 1 ek szárított oregánó
- 1 csokor petrezselyem
- 300 g mediterrán fűszerezésű grill mozzarella
A csirkés saláta elkészítése meglehetősen egyszerű, szuper gyors ebéd vagy vacsoraötlet. Első lépésként egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepesen erős lángon, kb. 3 perc alatt megpirítjuk benne a kb. 2,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk.
A quinoát a csomagoláson leírt főzési idő alatt, bő, enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Az uborkát és a paradicsomot kb. 2 cm-es kockákra, a lila hagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajbogyóval és a joghurttal, illetve a korábban megsütött csirkemellel együtt a quioához keverjük. Ízesítjük pici sóval, oregánóval és az apróra vágott petrezselyemmel.
A sajtokat egy erős lángon hevített serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk.
Tányérra szedjük a grillezett csirkesalátát, és melléhelyezzük a grillezett sajtokat.
Ha tetszett a grillezett csirkés saláta mozzarellával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fantasztikus grill recept:
Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel
Tökéletes grillezett steak kápiasalátával és zellerrel
Pulyka-rablóhúsnyárs kukoricás rizottóval