Hirdetés

Hozzávalók

4
db hamburgerhez
+

A karamellizált hagymához

4 fej lila hagyma (kb. 100 g/db)
2 - 3 ek olaj
só, bors
3 - 4 ág friss kakukkfű
1 tk balzsamecet

A grillezett padlizsánhoz

1 db padlizsán (kb. 300 g/db)
4 - 5 ek szójaszósz
2 ek olaj
só, bors
2 tk fokhagymapor

A szárított paradicsomos majonézhez

250 - 300 g majonéz
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
5 db olajban eltett, szárított paradicsom
1 csokor friss bazsalikom

Az összeállításhoz

4 db hamburgerbuci
4 szelet grillsajt
4 marék rukkola
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Grillsajtos vega hamburger

Ha nem vagytok nagy húsrajongók, vagy csak szimplán vegák vagytok, akkor ne is keressétek tovább a kedvenc nyári hambireceptet, mert megtaláltátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
db hamburgerhez
+

A karamellizált hagymához

4 fej lila hagyma (kb. 100 g/db)
2 - 3 ek olaj
só, bors
3 - 4 ág friss kakukkfű
1 tk balzsamecet

A grillezett padlizsánhoz

1 db padlizsán (kb. 300 g/db)
4 - 5 ek szójaszósz
2 ek olaj
só, bors
2 tk fokhagymapor

A szárított paradicsomos majonézhez

250 - 300 g majonéz
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
5 db olajban eltett, szárított paradicsom
1 csokor friss bazsalikom

Az összeállításhoz

4 db hamburgerbuci
4 szelet grillsajt
4 marék rukkola
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A karamellizált hagymához a hagymákat vékonyan felszeleteljük, és az olajon elkezdjük pirítani, közben sózzuk, borsozzuk. Viszonylag alacsony lángon addig pirítjuk, amíg szép krémes és karamellizált lesz. Félidőben megszórjuk aprított kakukkfűvel, és balzsamecettel ízesítjük.

A padlizsánból 1 cm-es szeleteket vágunk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és hagyjuk kicsit állni benne néhány percig, majd oldalanként 3-4 percig pirítjuk a grillen, és leszedjük.

A majonéz hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. Az elfelezett bucikat és a sajtokat is a grillre dobjuk, és aranybarnára pirítjuk őket.

Tálalásnál a buci alját megkenjük a majonézzel, erre jöhet egy kevés hagymalekvár, néhány szelet padlizsán, a grillsajt, és végül a rukkola, majd sült édesburgonyával tálaljuk.

Grillsajtos vega hamburger
Grillsajtos vega hamburger
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Összesen: 60 perc

Ha tetszett a grillsajtos vega hamburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?