Hozzávalók
A karamellizált hagymához
- 4 fej lila hagyma (kb. 100 g/db)
- 2 - 3 ek olaj
- só, bors
- 3 - 4 ág friss kakukkfű
- 1 tk balzsamecet
A grillezett padlizsánhoz
- 1 db padlizsán (kb. 300 g/db)
- 4 - 5 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 tk fokhagymapor
A szárított paradicsomos majonézhez
- 250 - 300 g majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 5 db olajban eltett, szárított paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerbuci
- 4 szelet grillsajt
- 4 marék rukkola
Hozzávalók
A karamellizált hagymához
- 4 fej lila hagyma (kb. 100 g/db)
- 2 - 3 ek olaj
- só, bors
- 3 - 4 ág friss kakukkfű
- 1 tk balzsamecet
A grillezett padlizsánhoz
- 1 db padlizsán (kb. 300 g/db)
- 4 - 5 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 tk fokhagymapor
A szárított paradicsomos majonézhez
- 250 - 300 g majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 5 db olajban eltett, szárított paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerbuci
- 4 szelet grillsajt
- 4 marék rukkola
A karamellizált hagymához a hagymákat vékonyan felszeleteljük, és az olajon elkezdjük pirítani, közben sózzuk, borsozzuk. Viszonylag alacsony lángon addig pirítjuk, amíg szép krémes és karamellizált lesz. Félidőben megszórjuk aprított kakukkfűvel, és balzsamecettel ízesítjük.
A padlizsánból 1 cm-es szeleteket vágunk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és hagyjuk kicsit állni benne néhány percig, majd oldalanként 3-4 percig pirítjuk a grillen, és leszedjük.
A majonéz hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. Az elfelezett bucikat és a sajtokat is a grillre dobjuk, és aranybarnára pirítjuk őket.
Tálalásnál a buci alját megkenjük a majonézzel, erre jöhet egy kevés hagymalekvár, néhány szelet padlizsán, a grillsajt, és végül a rukkola, majd sült édesburgonyával tálaljuk.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: 40 perc
- Összesen: 60 perc
Ha tetszett a grillsajtos vega hamburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!