Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4
főre
+

A chilis garnélához

50 g olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 tk chilipehely
300 g minél nagyobb, lehetőleg pucolt garnéla
50 ml a kedvenc chiliszószunkból
½ db citrom leve
só, bors
½ csokor koriander
½ csokor petrezselyem
2 ek fekete szezámmag a tálaláshoz

A sörtésztás garnélához

75 g liszt
75 g rizsliszt
½ csomag sütőpor
150 - 200 ml világos sör
300 g minél nagyobb, lehetőleg pucolt garnéla
bő olaj a sütéshez

A koktélszószhoz

100 g majonéz
50 g ketchup
1 ek Worcester szósz
15 g reszelt csemegetorma
1 tk a kedvenc chiliszószunkból
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Garnéla kétféleképpen

Ebben a receptben most mutatunk egy sörtésztás, olajban sült és egy pikánsan tüzes verziót a garnélarák elkészítésére – snackből jeles!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A chilis garnélához

50 g olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 tk chilipehely
300 g minél nagyobb, lehetőleg pucolt garnéla
50 ml a kedvenc chiliszószunkból
½ db citrom leve
só, bors
½ csokor koriander
½ csokor petrezselyem
2 ek fekete szezámmag a tálaláshoz

A sörtésztás garnélához

75 g liszt
75 g rizsliszt
½ csomag sütőpor
150 - 200 ml világos sör
300 g minél nagyobb, lehetőleg pucolt garnéla
bő olaj a sütéshez

A koktélszószhoz

100 g majonéz
50 g ketchup
1 ek worcester szósz
15 g reszelt csemegetorma
1 tk a kedvenc chiliszószunkból
Bevásárlólistához adom

A chilis garnélához a fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd megszórjuk a chilipehellyel, hozzáadjuk a garnélát, és közepes lángon néhány percig hőkezeljük. Hozzáöntjük a chiliszószt, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel. További egy-két percig pirítjuk, és készen is vagyunk. A tetejét megszórjuk még egy kevés zöld fűszerrel, pirított fekete szezámmaggal, és tálaljuk.

Garnéla kétféleképpen

A sörtésztához a száraz összetevőket összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a sört, annyit, hogy egy nem túl sűrű, de ne is túl híg tésztát kapjunk. Az olajat 180 fokra melegítjük, majd megmártjuk a garnélát a sörtésztában, és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

A koktélszósz összetevőit alaposan elkeverjük, és a sörtésztás garnéla mellé kínáljuk.

Ha tetszett a kétféle garnéla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások