Hirdetés

Krémsajtos-lazacos sushi

Hozzávalók

14 - 16
darabhoz
+

A rizshez

200 g sushi rizs
400 ml víz
50 ml rizsecet
1 ½ tk só
20 g cukor

A töltéshez és tekeréshez

60 g natúr krémsajt
1 kis csokor snidling
70 g füstölt lazac
1 db nori lap (alga)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krémsajtos-lazacos sushi

Sushit készíteni otthoni körülmények között sem nagy ördöngösség. Nori lapot pedig már a nagyobb szupermarketekben is lehet szerezni hozzá, úgyhogy ha szeretitek a friss, finom tekercseket és szívesen kísérleteztek, itt is lesz hozzá egy szuper recept.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

14 - 16
darabhoz
+

A rizshez

200 g sushi rizs
400 ml víz
50 ml rizsecet
1 ½ tk só
20 g cukor

A töltéshez és tekeréshez

60 g natúr krémsajt
1 kis csokor snidling
70 g füstölt lazac
1 db nori lap (alga)
Bevásárlólistához adom

Először a rizst készítjük el, amihez kétszer-háromszor alaposan átmossuk a rizst, majd egy konyharuhára terítjük, hogy kiszáradjon. Közben kimérjük a kétszeres mennyiségű vizet, beleszórjuk az átmosott rizst, felforraljuk, majd visszavesszük a hőt és alacsonyabb lángon, vigyázva, nehogy megégjen, 15 perc alatt megfőzzük, ha elfő róla az összes víz, kész is. A rizsecetet, cukrot és sót egy lábasba mérjük, felforraljuk, majd ráöntjük a rizsre, átkeverjük és lefedjük 15 percre.

Krémsajtos-lazacos sushi

Egy bambusz sushitekerőre rakjuk a nori lapot, és nedves kézzel kb. 8 mm vastagságban elegyengetjük rajta a rizst, majd hosszában kettévágjuk, így kapunk majd kisebb tekercseket. Az alsó tekercs közepére kenünk egy sávban krémsajtot, rakunk rá pár vékony csíkra szeletelt lazacot és jó pár szál snidlinget is. A bambusztekerő segítségével szorosan feltekerjük, hogy összeérjenek a szélek. Ugyanígy járunk el a másik felével is. Ha nem szeretnénk pici tekercseket, nyugodtan feltekerhetünk egy nagyot is, ekkor nem kell kettévágni a norilapot, hanem a közepére tölteni a finomságokat és így feltekerni.  A végén 1,5-2 cm-es karikákra vágjuk őket.

Ha tetszett a krémsajtos-lazacos sushi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások