Hozzávalók
A rizshez
- 200 g sushi rizs
- 400 ml víz
- 50 ml rizsecet
- 1 ½ tk só
- 20 g cukor
A töltéshez és tekeréshez
- 60 g natúr krémsajt
- 1 kis csokor snidling
- 70 g füstölt lazac
- 1 db nori lap (alga)
Hozzávalók
A rizshez
- 200 g sushi rizs
- 400 ml víz
- 50 ml rizsecet
- 1 ½ tk só
- 20 g cukor
A töltéshez és tekeréshez
- 60 g natúr krémsajt
- 1 kis csokor snidling
- 70 g füstölt lazac
- 1 db nori lap (alga)
Először a rizst készítjük el, amihez kétszer-háromszor alaposan átmossuk a rizst, majd egy konyharuhára terítjük, hogy kiszáradjon. Közben kimérjük a kétszeres mennyiségű vizet, beleszórjuk az átmosott rizst, felforraljuk, majd visszavesszük a hőt és alacsonyabb lángon, vigyázva, nehogy megégjen, 15 perc alatt megfőzzük, ha elfő róla az összes víz, kész is. A rizsecetet, cukrot és sót egy lábasba mérjük, felforraljuk, majd ráöntjük a rizsre, átkeverjük és lefedjük 15 percre.
Egy bambusz sushitekerőre rakjuk a nori lapot, és nedves kézzel kb. 8 mm vastagságban elegyengetjük rajta a rizst, majd hosszában kettévágjuk, így kapunk majd kisebb tekercseket. Az alsó tekercs közepére kenünk egy sávban krémsajtot, rakunk rá pár vékony csíkra szeletelt lazacot és jó pár szál snidlinget is. A bambusztekerő segítségével szorosan feltekerjük, hogy összeérjenek a szélek. Ugyanígy járunk el a másik felével is. Ha nem szeretnénk pici tekercseket, nyugodtan feltekerhetünk egy nagyot is, ekkor nem kell kettévágni a norilapot, hanem a közepére tölteni a finomságokat és így feltekerni. A végén 1,5-2 cm-es karikákra vágjuk őket.
Ha tetszett a krémsajtos-lazacos sushi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!