Hirdetés

Szójás-lime-os lazac, marinált hagymával és spenótfelfújttal

Hozzávalók

Hozzávalók
2
személyre

A lazachoz

500 g lazacfilé 4 darabba vágva
2 db lime
5 ek szójaszósz
1 ek olívaolaj
1 ek magos mustár
1 tk méz
2 gerezd zúzott fokhagyma

A marinált hagymához

2 fej lilahagyma
2 fej vöröshagyma
150 ml fehérborecet
150 ml víz
só, bors
1 tk chilipehely
1 ek barna cukor
1 tk rozmaring
8 tk vaj

A spenótfelfújthoz

1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
400 g friss bébispenót
50 g vaj
5 ek liszt
300 ml tejszín
60 g reszelt parmezán
só, bors
¼ szerecsendió
5 ek zsemlemorzsa
Hirdetés

Szójás-lime-os lazac, marinált hagymával és spenótfelfújttal

Ha egy picivel könnyebb karácsonyi receptre vágytok, süssétek meg ezt a lazacot, két fajta zöldséggel is: egy spenótfelfújttal és egy zseniális marinált hagymával! Ezután pedig egy picivel jobb lelkiismerettel futhattok neki a sütihegyeknek. :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
személyre

A lazachoz

500 g lazacfilé 4 darabba vágva
2 db lime
5 ek szójaszósz
1 ek olívaolaj
1 ek magos mustár
1 tk méz
2 gerezd zúzott fokhagyma

A marinált hagymához

2 fej lilahagyma
2 fej vöröshagyma
150 ml fehérborecet
150 ml víz
só, bors
1 tk chilipehely
1 ek barna cukor
1 tk rozmaring
8 tk vaj

A spenótfelfújthoz

1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
400 g friss bébispenót
50 g vaj
5 ek liszt
300 ml tejszín
60 g reszelt parmezán
só, bors
¼ szerecsendió
5 ek zsemlemorzsa

A hagymákat héjastul megmossuk, végeit levágjuk és elfelezzük. Egy kisebb tepsibe rakjuk őket úgy, hogy a vágott felületük felfelé nézzen, és egy tálban kikeverjük a pácot: a fehérborecetet, vizet, chilipelyhet, cukrot, rozmaringot, sózzuk, borsozzuk és ezt öntjük a hagymák alá. Kb. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig, majd kivesszük és mindegyik hagymára rakunk egy kis kocka vajat, majd visszarakjuk a sütőbe még kb. 10-15 percre.

4 nagy alufólia darabot letépünk, akkorát, hogy kis hajót tudjunk formázni a halnak, amivel be is tudjuk fedni. Az alufóliába rakjuk a halszeleteket, bőrrel lefelé. A páchoz egy tálban kikeverjük a szójaszószt, fokhagymát, olívaolajat, mustárt, mézet, az egyik lime kifacsart levét és ráöntjük a halra. Fél órát hagyjuk állni, majd vékonyan felszeleteljük a másik lime-ot és a halszeletekre tesszük. Befedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben, 20 percig sütjük.

A felfújthoz egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, 3 gerezd fokhagymát majd elzárjuk és rádobjuk a spenótot. Egy másik edényben sűrű besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, megszórjuk liszttel és fokozatosan adagolva hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, 30 g parmezánt, 2 gerezd fokhagymát és jól elkeverjük.

Ebbe öntjük bele a hagymás spenótos alapot és jól összeforgatjuk. Kb. egy 10×15 cm nagyságú tepsibe rakjuk és megszórjuk a zsemlemorzsa és 30 g reszelt parmezán keverékével. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A lazacot a sült hagymával és a felfújttal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások